Asupra teroriștilor palestinieni morți au fost găsite documente în limba arabă care dovedesc faptul că asasinarea copiilor și femeilor în timpul atacurilor de sâmbăta trecută nu a fost deloc întâmplătoare, ci a fost pregătită special de capii organizației Hamas


Asupra teroriștilor palestinieni morți au fost găsite documente în limba arabă care dovedesc faptul că asasinarea copiilor și femeilor în timpul atacurilor de sâmbăta trecută nu a fost deloc întâmplătoare, ci a fost pregătită special de capii organizației Hamas

Asta în condițiile în care, oficialii organizației palestiniene declaraseră, la începutul săptămânii, că atacatorii „au căutat să evite civilii, iar pentru acest lucru sunt mărturie multe clipuri video de pe teren, iar mulți coloniști au vorbit presei despre asta cu mărturii video”

Documentele etichetate „top secret” arată însă existența planurilor teroriștilor palestinieni de a ataca în special școlile primare şi un centru de tineret din Kfar Să’ad, un kibbutz din Israel, şi să „ucidă cât mai mulți oameni”, apoi să ia ostatici și să se întoarcă înapoi în Gaza cât mai repede posibil. 

Faptul că Hamas a premeditat crimele, desfășurând o strângere extinsă de informații pentru a-și realiza atacurile, e indicat de existența „planurilor specifice de atac pentru fiecare sat, care includeau țintirea intenționată a femeilor și copiilor”, conform documentelor găsite asupra teroriștilor morți. 

O serie de imagini ale unor camere de supraveghere, făcute publice de NBC News, demonstrează, de asemenea, că teroriștii au urmat tacticile specifice și ordinele din planurile detaliate descoperite. 

Nivelul detaliat al hărților atacurilor teroriștilor este suficient pentru a „face ca oricui din domeniul informațiilor să-i cadă falca”, au declarat pentru presă unii oficiali ai forțelor israeliene, în timp ce alt militar israelian de rang înalt a spus că nu a văzut niciodată acest grad de planificare detaliată pentru un atac terorist.

Comandantul unei organizații israeliene de voluntari pentru situații de urgență – ZAKA – a povestit ce a văzut când a intervenit: „Am văzut mame și copii uciși împreună. Am văzut copii uciși”

Secretarul american al Apărării – Lloyd Austin – a spus, la rândul său, vineri, că urmările atacurilor teroriste ale Hamas au fost mai rele decât ceea ce a văzut la ISIS – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.