Anularea discursului lui Zelenski. Decidenții de la București, criticați aspru de jurnalista basarabeană Antuanela Răileanu: "La Moscova se aplaudă și se deschide un moet în cinstea neroziei voastre!"


Anularea discursului lui Zelenski. Decidenții de la București, criticați aspru de jurnalista basarabeană Antuanela Răileanu: "La Moscova se aplaudă și se deschide un moet în cinstea neroziei voastre!"

Jurnalista basarabeană Antuanela Răileanu critică dur decidenții de la București în contextul în care, din pricina haosului creat de senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă, discursul pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuia să-l susțină ieri în Parlamentul României a fost, în cele din urmă, anulat. 

Jurnalista postului de televiziune B1 atrage atenția că decidenții de la București condamnă declarativ invazia rusească asupra Ucrainei, însă acțiunile lor denotă adesea o formă de lașitate de a acționa împotriva Kremlinului, ceea ce s-a reflectat acum prin faptul că au anulat discursul președintelui ucrainean din pricina gălăgiei făcute de un număr redus de parlamentari moscoviți. 

"Câteva gânduri despre vizita președintelui Zelenski în România.

Nu e un secret pentru nimeni că relațiile între România și Ucraina nu au fost printre cele mai bune până la război. Totuși, crizele nasc și oportunități, iar cele două state au șansa istorică de a pune altfel accentele de acum încolo.  

Faptul că Diana Șoșoacă and Co au șters din agenda președintelui Zelenski discursul pe care trebuia să-l rostească în plenul Parlamentului, arată cât de slab este leadershipul politic de la București.  

Nu poți să condamni pe gură invazia militară asupra Ucrainei și să arăți prin fapte lașitatea de a acționa împotriva Moscovei.  

«Bravo» oamenilor de stat de la București, de fiecare dată când dați cu mucii în fasole, la Moscova se aplaudă și se deschide un moet în cinstea prostiei voastre! 

Zelenski a venit la București pentru a mulțumi României și poporului român pentru sprijinul acordat Ucrainei. Nu o putea să o facă mai frumos decât să se adreseze poporului român din plenul Parlamentului.  

Conducătorii statului român nu i-au asigurat președintelui Zelenski această tribună, pentru că niște trompete pro-ruse sunt mai puternice, aparent, decât ditamai conducerea", precizează jurnalista Antuanela Răileanu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.