Relație cu năbădăi în universul rusofililor. George Simion o vrea din nou alături pe Diana Șoșoacă, dar ea "se lasă greu": "Să-și ceară scuze în genunchi cui vrea el! Nu mă pot uni cu niște oameni care vin și ne iau la bătaie când îi chemăm la mitinguri!"


Relație cu năbădăi în universul rusofililor. George Simion o vrea din nou alături pe Diana Șoșoacă, dar ea "se lasă greu": "Să-și ceară scuze în genunchi cui vrea el! Nu mă pot uni cu niște oameni care vin și ne iau la bătaie când îi chemăm la mitinguri!"

Președintele AUR George Simion se milogește constant de senatoarea Diana Șoșoacă pentru a reveni în partidul său. Invitată în cursul zilei de luni să revină în AUR, senatoarea a reacționat ulterior extrem de vehement. Amândoi au făcut declarațiile în cauză la Realitatea PLUS. 

Conform BZI, președinta SOS România, Diana Șoșoacă, i-a transmis lui George Simion să o aștepte înapoi în AUR până o îmbătrâni. Șoșoacă a reclamat că a fost dată afară din AUR pe 10 februarie 2021 după declarația ei politică împotriva vaccinării obligatorii. Aceasta a mai zis că George Simion e disperat, întrucât filialele AUR ar trece la SOS România, respectiv pentru că are nevoie de ea pentru a mai intra o dată în Parlament.

Diana Șoșoacă a mai declarat că George Simion a jurat strâmb pe mormântul lui Avram Iancu de la Țebea că nu va trăda cauza naționalistă și a oferit câteva exemple de trădare din partea președintelui AUR: faptul că după alegeri s-a dus imediat să se consulte cu Vasile Dîncu, faptul că și-a luat notițe de la Victor Ponta, faptul că la mitingul din 2 octombrie 2022 - invitați fiind de SOS România să se alăture mitingului din Piața Victoriei - cei de la AUR i-au luat la bătaie pe SOS-iști, faptul că George Simion s-a dus la Ambasada Israelului și a acceptat atât predarea istoriei evreilor în România, cât și schimbarea definiției antisemitismului. Cu privire la ultimul element, trebuie notat faptul că SOS încearcă să-i atragă drept votanți pe cei mai zeloși extremiști antisemiți din România, în timp ce AUR, un partid la rândul său cu valențe antisemite, desfășoară pe de altă parte o tentativă de a se legitima pe plan internațional, motiv pentru care și-a mai moderat discursul. 

Mai mult, Diana Șoșoacă i-a reproșat lui George Simion că a încercat atât să ascundă violul de la așa-zisa școală de vară a AUR, cât și să dea vina pe victimă, o fată de 17 ani. Senatoarea a adăugat în acest context că AUR face presiuni asupra poliției pentru a mușamaliza cazul.

"AUR nu este partid de opoziție, nu mă pot uni cu niște oameni care vin și ne iau la bătaie când îi chemăm la mitinguri", a mai zis Diana Șoșoacă. 

"Să-și ceară scuze în genunchi cui vrea el. Domnul Simion știe că vin alegerile și are nevoie de Șoșoacă să-l bage în Parlament. (...) El dorește în continuare să-și mintă electoratul, le spune oamenilor că Șoșoacă este la ei, după ce AUR a dat-o afară", a mai spus senatoarea. 

Atunci când nu se milogește de ea să revină în AUR, Simion pledează pentru o alianță între partidul său și SOS. Intrând în direct pe Tik Tok în urmă cu câteva zile, alături de propagandista pro-rusă Codruța Cerva, președintele AUR George Simion - în legătură cu care amintim că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei - a declarat că partidul său este deschis față de ideea unei alianțe cu SOS, formațiunea politică ce e condusă de senatoarea ex-AUR abonată la Ambasada Rusiei de la București, Diana Șoșoacă. 

Comentând despre disputele pe care le-a avut cu Diana Șoșoacă în spațiul public, George Simion a precizat că aceasta "este mai pătimașă, dar nu e fată rea".

Codruța Cerva: Crezi că există vreo șansă ca la anul relațiile dintre tine și Diana să ajungă la un numitor comun? Adică ai fi dispus să faci o alianță cu SOS? 

George Simion: Fără nicio problemă cu toate partidele care nu au fost la guvernare până acum. Diana e mai zănatică așa, mai rebelă...

Codruța Cerva: E mai pătimașă, Simion! 

George Simion: Este mai pătimașă, dar nu e fată rea. De asta eu mă abțin de fiecare dată când ne atacă. M-a făcut și homosexual, i-a zis lu nevastă-mea că nu trebuia să se mărite cu mine, câte și mai câte... Eu încerc să mă abțin și o să mă abțin și de data asta. Da, sigur că suntem deschiși pentru așa ceva (alianța AUR-SOS - n.red.). 

Vedeți video de la minutul 3: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.