Cum încearcă Claudiu Târziu să-și mintă electoratul: "Creșterea salariului minim la 5000 de lei". Detaliul esențial pe care liderul AUR îl omite în comunicarea publică


Cum încearcă Claudiu Târziu să-și mintă electoratul: "Creșterea salariului minim la 5000 de lei". Detaliul esențial pe care liderul AUR îl omite în comunicarea publică

Președintele Consiliului Național de Conducere al partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu, încearcă să-și mintă electoratul în cel mai flagrant mod posibil. Într-un live transmis pe Facebook în data de 22 septembrie, Claudiu Târziu a pledat pentru "creșterea salariului minim la 5000 de lei", însă, sperând că-și poate minți votanții, a omis de fiecare dată să menționeze că e vorba despre salariul brut, nu net. 

Redăm declarațiile făcute de Claudiu Târziu pe subiect:

- Vă salut dragi prieteni de la unul din corturile noastre de campanie pentru strângerea de semnături care să susțină dorința noastră de a mări salariul minim la 5000 de lei pentru fiecare român. Este un salariu care abia ar acoperi nevoile primare ale românilor și de care nu beneficiază din păcate pentru că avem o guvernare impotentă, indolentă și incompetentă, care nu-și pune problema măririi salariilor și, în orice caz, nu caută soluții economice pentru redresarea situației în România.  

- Am lansat un program de guvernare în care am arătat ce soluții avem. Una dintre aceste soluții este creșterea salariului minim la 5000 de lei și, de asemenea, reducerea taxării pe muncă la 25%, reducerea taxelor și impozitelor în general pentru oamenii care produc în România. 

Vedeți video de la început, respectiv de la minutul 7:00:


La o simplă căutare pe site-ul AUR, putem observa că programul partidului presupune creșterea salariului minim la 5000 de lei brut. Însă, în comunicarea publică, Claudiu Târziu omite detaliul esențial și anume că este vorba despre salariul brut, în speranța că unor votanți li se va întipări în minte că datorită AUR ar putea ajunge să primească în mână, lunar, 5000 de lei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.