Cazul de viol de la pseudoșcoala de vară a AUR. Rodica Boancă vine cu noi detalii: "Mama fetei de 17 ani va formula plângere penală împotriva Poliției Constanța și organizatorilor AUR" / "Pe avocatul Piperea l-am rugat să reprezinte fata în instanță, iar dumnealui m-a blocat pe pagina sa de Facebook". Ce spune senatoarea despre tergiversarea anchetei


Cazul de viol de la pseudoșcoala de vară a AUR. Rodica Boancă vine cu noi detalii: "Mama fetei de 17 ani va formula plângere penală împotriva Poliției Constanța și organizatorilor AUR" / "Pe avocatul Piperea l-am rugat să reprezinte fata în instanță, iar dumnealui m-a blocat pe pagina sa de Facebook". Ce spune senatoarea despre tergiversarea anchetei

În cadrul ediției de astăzi a emisiunii "Politica Zilei" de la B1TV, moderată de jurnalista Ioana Constantin, senatoarea ex-AUR Rodica Boancă a oferit noi detalii despre cazul fetei de 17 ani în legătură cu care medicii au confirmat că a fost victima unei agresiuni fizice, respectiv a unui viol la așa-zisa școală de vară a partidului AUR. 

BACKGROUND: DOCUMENTUL care confirmă că o minoră a fost violată la așa-zisa școală de vară a AUR. Ioana Constantin a răbufnit: "De ce nu au fost deja ridicați de poliție?! Ce știm e că a fost un viol! E suficient. Asta ar trebui să fie în loc de sigla AUR la anul pe toate buletinele de vot!"

Senatoarea a reclamat, printre altele, tergiversarea anchetei, până la această oră nefiind audiat vreun suspect. 

"Eu voi face apel și prin interpelări către Ministerul de Interne, către IGPR, către CSM pentru a vedea ce se întâmplă. Astfel de cazuri trebuie tratate rapid, la cald, căci sunt atâtea probe care ulterior se pot contamina, se pot pierde, se pot dispersa. Sunt foarte mulți martori de audiat. Nu au stabilit nici lista de suspecți. Suspecții nu au fost audiați. Nu s-a emis nici certificatul medico-legal de la IML, pe motiv că nu a fost plătit. O idioțenie. El se plătește de către Poliția Română", a zis senatoarea ex-AUR. 

Boancă a mai precizat că mama fetei de 17 ani va formula o plângere penală împotriva Poliției Constanța și a organizatorilor așa-zisei școli de vară a AUR. Plângerea penală împotriva Poliției Constanța va fi formulată în contextul în care un echipaj de poliție a fost inițial la fața locului, la pseudoșcoala de vară a auriștilor, a luat act de faptul că o minoră se află în stare de ebrietate, dar nu a intervenit în vreun fel. Cât despre organizatorii așa-zisei școli de vară a AUR, Boancă transmite că vor fi vizați de o anchetă penală, întrucât "au încercat să mușamalizeze și au trimis poliția acasă". 

De asemenea, senatoarea ex-AUR a menționat că fata este reprezentată în prezent de un avocat. Pe acest subiect, Rodica Boancă a ținut să mai menționeze că avocatul Gheorghe Piperea - candidat AUR la europarlamentare - a blocat-o pe Facebook după ce i-a propus să fie el ce o reprezintă pe fata de 17 ani în instanță. În acest sens, senatoarea a scos în evidență faptul că, din momentul în care a izbucnit scandalul, reprezentanții AUR au sprijinit mai degrabă agresorii în detrimentul victimei. 

Ioana Constantin: Există o confirmare a medicilor. A fost un viol. Este negru pe alb "afirmativ viol, agresiune fizică". Înțelegem că și fata a povestit ceea ce s-a întâmplat acolo. Dvs. ce alte detalii aveți, respectiv explicații pentru faptul că nu există o anchetă în acest moment? 

Rodica Boancă: Nu știu de ce se tergiversează lucrurile. Poate pentru a se depune praful, pentru a fi uitat cazul... Eu văd că este o acțiune de mușamalizare asupra acestui caz. Din toate părțile se încearcă să se imprime ideea că fata este vinovată, că victima e vinovată. Nu am văzut niciun mesaj de susținere pentru această tânără din partea domnului George Simion, din partea domnului Târziu sau din partea altui lider de la AUR. Ei se dezic și de unii și de alții, respectiv și de fată și de cei trei bărbați. Iar autoritățile sunt o enigmă pentru mine. Fata în prezent are avocat, e reprezentată legal de un avocat. Până acum nu a avut. Însă, această lentoare îmi dă de gândit și mă face să cred că s-a intervenit pe undeva. Eu voi face apel și prin interpelări către Ministerul de Interne, către IGPR, către CSM pentru a vedea ce se întâmplă. Astfel de cazuri trebuie tratate rapid, la cald, căci sunt atâtea probe care ulterior se pot contamina, se pot pierde, se pot dispersa. Sunt foarte mulți martori de audiat. Nu au stabilit nici lista de suspecți. Suspecții nu au fost audiați. Nu s-a emis nici certificatul medico-legal de la IML, pe motiv că nu a fost plătit. O idioțenie. El se plătește de către Poliția Română. 

Ioana Constantin: Așadar informațiile pe care le aveți sunt aceleași cu cele pe care le avem noi, că până la ora aceasta nu a existat nicio audiere, la 10 zile distanță. 

Rodica Boancă: Am înțeles că doar câțiva martori. Polițiștii au luat camerele și au început să fie vizionate. Dar încă nimic clar, nimic concret. Aștept din partea autorităților ialomițene seriozitate. Noi știm că aici se pune batista pe țambal de foarte multe ori, pentru că este vorba despre o încrengătură, ramificație politică foarte mare. 

Ioana Constantin: Sunteți senatorea aleasă pe listele AUR. Îi cunoașteți pe acei membri?

Rodica Boancă: Nu-i cunosc. Eu nu am acceptat niciodată asemenea personaje, nu am trimis niciodată copii la școlile de vară, respectiv nici oameni care nu aveau ce învăța de acolo. Eu de asta am și plecat, pentru că au adus în AUR tot felul de traseiști și de fripturiști, oameni nepregătiți ce doreau la rândul lor niște funcții. Iar eu nu mă pot alătura pentru a face parte dintr-o asemenea clică. 

Ioana Constantin: Cu fetița ați discutat? 

Rodica Boancă: Am discutat. Nu se simte bine. Are o traumă enormă emoțională și fizică. Are dureri foarte mari. Se discută cu terapeutul, cu medicul. Ceea ce i s-a întâmplat ei reprezintă un semnal de alarmă pentru toate tinerele și pentru toți părinții care-și lasă copiii la astfel de evenimente fără să știe cine îi organizează acolo. Și pe organizator îl trag la răspundere. Poliția Constanța a fost noaptea acolo, iar organizatorii în loc să intervină și să dea pe mâna poliției fapta și să-i lase să ancheteze, ei au încercat să mușamalizeze și au trimis poliția acasă. 

Ioana Constantin: Eu am o problemă și cu Poliția, care a plecat și a lăsat un copil acolo beat, printre toți acei oameni. Adică nu verifici că e minoră?! Marele IPJ Constanța, pe care-l rebranduiește acum Predoiu de speriem vestul...

Rodica Boancă: Mama, tutorele legal al fetei, se va îndrepta cu plângere penală și împotriva Poliției Constanța și împotriva organizatorilor AUR, care vor fi chemați la audieri pentru a se stabili adevărul. 

Ioana Constantin: Da, trebuie o anchetă. Din moment ce avem acest document al medicilor, lucrurile sunt foarte clare și pentru cei care nu au vrut să creadă de la început acest copil. Ce mi se pare și mai grav e că fata își amintește doar bucăți din ceea ce s-a întâmplat. Eu suspectez că nu e doar alcool la mijloc.

Rodica Boancă: Din nefericire, rezultatele toxicologice întârzie să apară. Sunt încă ținute la sertar aici la Slobozia și nu înțelegem de ce. Nu înțelegem foarte multe lucruri și tocmai de aceea ieșim public și întrebăm ce au de ascuns, cine a intervenit, pe ce filieră politică s-a intervenit probabil, ca să se recurgă la această tăcere. E un fapt abominabil, iar România se află în momentul de față pe primul loc la clasamentul numărului de violuri. Nu ne mai facem bine. 

Ioana Constantin: De ce încearcă liderii AUR să acopere ce s-a întâmplat? De la cei foarte importanți în partid, până la fostele colege ale dvs., parlamentare, femei ce încearcă să normalizeze (violul - n.red.), să spună că de fapt fata minte, că nu e chiar așa, că noi nu am verificat... Eu de la Simion nu am pretenții, dar aș fi avut de la restul oamenilor. Am înțeles că acolo (la așa-zisa școală de vară a AUR - n.red.) au fost nume mari pe scena publică. Ei nu au nimic de zis?

Rodica Boancă: Au fost domnul Târziu, domnul Piperea. Eu pe domnul Piperea l-am rugat să reprezinte fata în instanță și m-a blocat pe pagina dumnealui de Facebook după această rugăminte. Ca să înțelegeți cu ce fel de oameni avem de-a face... Cât despre doamnele din AUR, aveam la rândul meu pretenții, dar acum le-am coborât foarte jos. Mă așteptam să ia atitudine, să-i fie alături fetei. Mă așteptam ca acest partid, prin femeile pe care le are, să fie alături de această fată, să o ajute să depășească trauma, să simtă că nu e singură. Ei nu puteau să stăpânească oamenii de acolo, respectiv cu ce gânduri vin, dar puteau să stăpânească atât consumul de alcool, cât și intrarea minorilor, iar ulterior puteau să intervină și să sprijine victima. Ei, din contră, au sprijinit agresorii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.