EXCLUSIV Forfotă în AUR: Departamentul de propagandă auristă încearcă să salveze conturile false de Facebook care îi ridică osanale senatorului Claudiu Târziu


EXCLUSIV Forfotă în AUR: Departamentul de propagandă auristă încearcă să salveze conturile false de Facebook care îi ridică osanale senatorului Claudiu Târziu

După ce am devoalat ieri un segment minor din rețeaua de conturi false de Facebook auriste, auriștii au început să ia măsuri de urgență pentru a le salva din calea valului de raportări cu care s-au confruntat din partea utilizatorilor rețelei sociale. 

BACKGROUND: Claudiu Târziu îi calcă pe urme Elenei Udrea: rețeaua de admiratori falși. Până unde poate merge minciuna: un cont fals de Facebook transmite că a participat alături de senatorul AUR la o slujbă de Sfânta Liturghie

Pentru a nu fi închise de Facebook pe motivul însușirii frauduloase a unor imagini ale unor femei de pe diverse platforme, auriștii au schimbat numele conturilor false, respectiv imaginea de profil a acestora, majoritatea având postată în prezent sigla AUR. 

De pildă, contul fals Avram Iris, care transmitea că l-a cunoscut personal la o slujbă de Sfânta Liturghie pe președintele Consiliului Național de Conducere al partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu, a devenit de astăzi Elena Radut, așa cum puteți observa în cele ce urmează. 

Captura de ecran făcută ieri: 

 Captura de ecran făcută astăzi: 

Iar contul fals Lavinia Ivanescu, care îi ridică osanale senatorului Claudiu Târziu și îl profilează drept soluție prezidențiabilă, poate fi regăsit de astăzi sub numele Cezara Stoica, respectiv cu o altă poză de profil, mai precis sigla AUR.  

Captura de ecran făcută ieri: 

Captura de ecran făcută astăzi: 

Tot ieri precizam faptul că, potrivit surselor Podul.ro, una dintre principalele activități ale departamentului de propagandă al AUR constă în achiziționarea de cartele cu numere de telefon pentru ca respectivelor conturi false de Facebook să li se ofere o aparență de autenticitate, iar astfel să fie detectate și închise cu mai multă dificultate de sistemul acestei rețele sociale. Acum, pentru a nu fi necesară efectuarea unor cheltuieli suplimentare pentru achiziționarea unor noi numere de telefon, departamentul de propagandă al AUR încearcă să salveze rețeaua de conturi false pe care am devoalat-o. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.