EXCLUSIV Claudiu Târziu îi calcă pe urme Elenei Udrea: rețeaua de admiratori falși. Până unde poate merge minciuna: un cont fals de Facebook transmite că a participat alături de senatorul AUR la o slujbă de Sfânta Liturghie


EXCLUSIV Claudiu Târziu îi calcă pe urme Elenei Udrea: rețeaua de admiratori falși. Până unde poate merge minciuna: un cont fals de Facebook transmite că a participat alături de senatorul AUR la o slujbă de Sfânta Liturghie

UPDATE: EXCLUSIV Forfotă în AUR: Departamentul de propagandă auristă încearcă să salveze conturile false de Facebook care îi ridică osanale senatorului Claudiu Târziu

Atunci când nu își ocupă timpul cu insultarea femeilor care vând pătrunjel în piețe și târguri (am detaliat AICI subiectul), președintele Consiliului Național de Conducere al partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu, coordonează o rețea de conturi false pe Facebook prin intermediul cărora i se ridică osanale în perspectiva anului electoral 2024. Până acum, pare o meteahnă specifică mai multor partide, însă elementul inedit vi-l vom prezenta în cele ce urmează. 

Dacă până acum au apărut informații despre conturi false care se rezumă la a distribui narativele unor politicieni, trebuie subliniat că în privința partidului AUR avem de-a face cu un caz de exces de zel. Mai nou, administratorii auriști ai conturilor false pretind în mesaje că se și întâlnesc cu cei cărora le fac propagandă. De pildă, contul fals Avram Iris transmite într-o postare că în data de 10 septembrie s-a întâlnit la Țebea cu senatorul Claudiu Târziu la slujba de Sfânta Liturghie desfășurată probabil la Biserica Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului".

Însă, folosind instrumentul Google Lens, putem observa că poza de profil a contului Avram Iris a fost furată de pe una dintre platformele de imagini precum Pinterest. 

Un alt cont fals, Lavinia Ivanescu, îi ridică osanale senatorului Claudiu Târziu și îl profilează drept soluție prezidențiabilă. 

În mod similar, poza de profil a acestui cont fals de Facebook este furată de pe alte platforme. 

În total am descoperit 8 astfel de conturi false de Facebook (le puteți accesa și raporta pentru a fi închise AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI). Numărul lor este mult mai mare, dar nu ne vom concentra în acest material pe acest aspect, ci pe o serie de similarități observate în cazul conturilor cu pricina: 

1.Toate au fost create recent, mai precis în intervalul 20 august 2023 - 3 septembrie 2023, pentru perioada de precampanie electorală

2. Conturile respective pretind în majoritatea cazurilor că sunt femei tinere 

3. Toate îl laudă în mod special pe senatorul Claudiu Târziu

4. Formatul link-urilor acestor profiluri nu a fost particularizat, neavând inclus un nume concret, în ID fiind prevăzute doar cifre, ceea ce denotă o lipsă de autenticitate

Mai mult, potrivit surselor Podul.ro, una dintre principalele activități ale departamentului de propagandă al AUR constă în achiziționarea de cartele cu numere de telefon pentru ca respectivelor conturi false de Facebook să li se ofere o aparență de autenticitate, iar astfel să fie detectate și închise cu mai multă dificultate de sistemul acestei rețele sociale.

Drept o concluzie, putem spune că senatorul AUR Claudiu Târziu a luat-o pe urmele Elenei Udrea. Merită reamintit în acest context că Elena Udrea a sunat pe 6 noiembrie 2009 într-o emisiune radio și a pretins că e o altă persoană, mai exact o admiratoare de-a sa. Acum, după mai mult de un deceniu, conturile false de Facebook ale AUR își dau "întâlnire" în varii locații, chiar și la Biserică, cu senatorul Claudiu Târziu pentru a-i promova ulterior imaginea. 

Vedeți video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.