Rareș Bogdan: "Unele politici europene i-au adus în pragul infarctului pe fermieri! Nu-i pui pe fermieri să crească viermi și gândaci! Viitoarea Politică Agricolă Comună este crucială!"


Rareș Bogdan: "Unele politici europene i-au adus în pragul infarctului pe fermieri! Nu-i pui pe fermieri să crească viermi și gândaci! Viitoarea Politică Agricolă Comună este crucială!"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, i-a avertizat miercuri pe fermieri că va fi crucială viitoarea Politică Agricolă Comună ce va fi adoptată la nivelul Uniunii Europene. În acest context, europarlamentarul PNL a condamnat "reformele bizare ale unor progresiști", care "i-au adus în pragul infarctului" pe fermieri. "Nu-i pui pe fermieri să crească viermi și gândaci, respectiv să renunțe la creșterea vacilor", a subliniat liderul liberal în acest sens. 

"Fermierii trebuie să participe la deciziile luate la nivel european, pentru că sunt coloana vertebrală a eurosistemului, baza societății. Fără munca lor, suntem pe nicăieri. Merită respect, nu doar declarații! Este unul dintre motivele pentru care Grupul Popularilor Europeni din Parlamentul European a organizat o dezbatere cu peste 800 de fermieri și experți în agricultură din UE, în cadrul conferinței “«Acordul fermierilor europeni: viziunea PPE pentru agricultură în Europa». Nu e niciun secret că președintele EPP, Manfred Weber, și-a asumat cu orice risc să semnaleze măsurile neinspirate pe care Comisia Europeană le propune uneori pentru agricultură, dar dacă te-au ales cetățenii, le ești dator lor! De altfel, nu e prima oară când are curajul să susțină tradiția, nu reformele bizare ale unor progresiști. Iar agricultura, zonele rurale, destinul fermierilor fac parte din ADN-ul EPP, cum bine a spus Manfred. Unele politici europene i-au adus în pragul infarctului. Ideea de desființa culturi pentru a aduce în habitatul lor două broscuțe care între timp au murit e nefericită, dacă duce la faliment. Ecologia este salvatoare pentru aceasta planeta tot mai caldă, dar nu cu prețul dispariției fermierilor. E nevoie de bani pentru alternative, dar nu să-i pui pe fermieri să producă baterii electrice și să crească viermi și gândaci, să renunțe la creșterea vacilor. Zonele rurale trebuie digitalizate, e nevoie de servicii medicale, de infrastructură, astfel încât tinerii să fie interesați să devină fermieri. De asta, viitoarea PAC (Politica Agricolă Comună) este crucială. Noi ne-am asumat să luptăm. Nu știu dacă vom fi lăsați. Dar le suntem datori fermierilor, nu politrucilor", a transmis Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.