Rareș Bogdan, discurs fără precedent în PE: "Ne umiliți și păcăliți constant! Nu sunteți capabili să îl opriți pe cancelarul austriac! Nehammer sfidează și umilește NU doar România! El își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula!"


Rareș Bogdan, discurs fără precedent în PE: "Ne umiliți și păcăliți constant! Nu sunteți capabili să îl opriți pe cancelarul austriac! Nehammer sfidează și umilește NU doar România! El își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula!"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, le-a transmis miercuri liderilor UE, în plenul Parlamentului European, că sunt incapabili în a-l pune la punct pe cancelarul austriac Karl Nehammer, care a blocat abuziv, fără vreun fundament, aderarea României la Spațiul Schengen. În acest context, Rareș Bogdan a precizat că abordarea cancelarului austriac nu afectează doar România, ci întreaga construcție europeană. 

Mai mult, Rareș Bogdan a avertizat că abuzul comis de Austria și reacția deficitară a liderilor UE în a-l combate au dus la ascensiunea unor partide marginale și periculoase precum AUR și SOS. 

Redăm integral discursul eurodeputatului PPE: 

"Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți constant, deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori. Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucraineni ce fugeau din fața agresiunii inacceptabile și incalificabile a lui Putin.

Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainiene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și Europa Occidentală, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României. Ne-am securizat granițele și tocmai azi dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de informare și avertizare cu privire la protejarea de bucățile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși.

Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei din a umili și sfida o țară cu 25 de milioane de cetățeni europeni.

Nehammer sfidează și umilește NU doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula.

Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni, iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței, ba mai nou, e drept că încă izolat, chiar și al unui început de pan-rusism și pan-asianism. Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne accepta în Schengen și a voastră, fiind incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună și față de solidaritatea Construcției Europene.

Vorbim în termeni elogioși de viitorul Europei, dar toleram ca un fost ministru de Externe al Austriei, ce dansa la nuntă cu dictatorul Putin, să anunțe că s-a mutat în orașul dictatorului, la Sankt Petersburg.  

Aud cuvinte precum solidaritatea, unitatea și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe coridoare marginale în aeroporturi?

Ce unitate și egalitate de șanse când romanii stau la cozi kilometrice la granițe?

Am fost primii care am adoptat buget de 2% pentru apărare, iar acum mergem pe 2,5%. În timp ce noi securizăm frontiera, alții se dezvoltă! Românii au apărat Europa în ultimii 500 de ani. Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apă, dar mai ales inteligență! Iar pentru a ne apăra tara, a trebuit să negociem permanent.

Ne-ați hrănit cu iluzii, dar am rămas și rămânem europeni. Asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă respectul cuvenit. ATÂT! RESPECT și ȘANSE EGALE". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.