PNL, o hidră cu două capete: unul construiește – Bolojan, unul distruge – Iohannis


PNL, o hidră cu două capete: unul construiește – Bolojan, unul distruge – Iohannis

România are nevoie de un partid de dreapta care să reconstruiască țara distrusă de PCR și PSD. Un partid care să reprezinte sectorul privat, antreprenorii români – așa cum era PNL-ul pe vremea Brătienilor – și care, în același timp, să fie un apărător al valorilor creștine tradiționale. Acesta-i singurul motiv pentru care încă mai scriu de PNL-ul de azi: pentru că, dincolo de crusta de useliști instalată la conducere de Iohannis, undeva, departe, mai pâlpâie speranța că nu toți liberalii au fost forțați să plece. 

Bolojan este cel mai bun exemplu a ceea ce vreau să spun. Construiește, în tăcere, exilat în Bihor. Cine l-a marginalizat? Iohannis. De ce? Fiindcă, prin comparație, Bolojan arată ce ființă ridicolă a fost instalată la Cotroceni, turist penibil, care colindă lumea de mână cu soția, pe bani publici. 

Însă azi nu scriu ca să arăt ceea ce mulți știau sau intuiau, ruptura profundă din PNL. Ci ca să le spun puținilor liberali care mai supraviețuiesc în PNL: se apropie rapid momentul în care nu vă veți mai putea salva! Nici pe voi, nici partidul Brătienilor. Lovitura de grație va fi acceptarea unui proiect prin care birurile explodează, așa cum vrea PSD, pus să distrugă antreprenorii onești și clasa de mijloc. Am citit că sunt 55 de taxe și impozite noi sau majorate. De ce ia Ciolacu banii de la oamenii care muncesc și țin economia în spate? Ca să plătească pensii speciale, fabrici de sinecuri, precum „ministerul Famigliei”, și sporuri aberante – precum cel de accesare a fondurilor PNRR, în condițiile în care, în acest an, până la ora la care scriam, nici un euro n-a venit din acest program. 

Le spun acestor liberali: cât mai acceptați ca Iohannis să vă folosească drept monedă de schimb în negocierile cu PNL? Nu este clar că v-a abandonat când a spus: „Eu îmi doresc ca actuala coaliţie să performeze bine şi să primească suficiente voturi la alegerile care urmează”? Iohannis a spus fără rușine că susține PSD, iar PNL este anexa „coaliției”. 

Stimați liberali din PNL (atât cât mai sunteți): majorarea fiscalității nu va afecta, politic, PSD, ci PNL! Antreprenorii și cei care muncesc în sectorul privat nu au așteptări de la Ciuma Roșie, ci de la cei care susțin că sunt de dreapta. Ciuma Roșie și Iohannis distruge PNL, numai Stalin a făcut-o, când a invadat România și și-a pus marionetele la conducerea țării.

Dacă aș fi membru al PNL, aș vedea o singură salvare: aș iniția procedura de suspendare și demitere a individului Iohannis din funcția de președinte. Poate asta ar mai salva obrazul PNL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.