Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, critică instituțiile abilitate în combaterea imixtiunilor externe în procesul electoral al României pentru modul în care gestionează, sau putem spune că nu gestionează, imixtiunea Rusiei în contextul alegerilor ce vor avea loc în 2024. Daniel Uncu consideră că modul în care acționează instituțiile în cauză, inclusiv serviciile de informații, poate fi considerat contrar intereselor naționale.
"Rusia rămâne cel mai mare pericol pentru siguranța națională a României!
Căci, din perspectiva anului electoral 2024, propagandiștii și propaganda Kremlinului oferă sprijin adunăturilor politicianiste aflate în siajul Moscovei: AUR și SOS.
În acest mod, Kremlinul intervine în mecanica electorală a țării, în viitorul nostru democratic, în politica internă și, vai, externă a României.
Iar Președinția, CSAT, SIE, DIA și SRI își demonstrează în formă continuată, fie incompetența, fie indulgența calculată față de imixtiunea Rusiei în treburile interne ale României.
Ceea ce aduce a... trădarea intereselor naționale!
Marii patri(h)oți, fornăitorii național - comuniști, istericii securistoizi patriotarzi, cozile de topor din mass-media controlată și idioții utili tac mâlc. Nu se mai revoltă împotriva gravei imixtiuni rusești în viața Cetății. Nuuu! Când vine vorba despre grupul de psihopați asasini nostalgici, grupați in Piața Roșie, ăstora li se topește brusc tot avântul naționalist, toată retorica patriotardă și tot românismul de carton.
Despre paradoxul scabros al butaforiei naționaliste autohtone, întreținută de FSB și agreată tacit de autoritățile de la București...", precizează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook.
Revenind la tema influenței rusești, Daniel Uncu publică o nouă postare în care trece în revistă semnele de întrebare ce planează asupra modului în care au acționat și acționează autoritățile de la București în contextul războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei.
"Pentru cei care nu înțeleg...
În ce mod să fiu mai clar? Cum să scriu și să rescriu argumente și raționamente?
Întrebările rămân, dincolo de bunele intenții și de implicarea oficială a României în susținerea Ucrainei...
Așadar...
Unde începe diplomația autorităților noastre și unde se sfârșește și începe eschiva sulfuroasă și prostia!?
Cum e posibil ca, în condițiile actuale, ambasadorului Rusiei violatoare să nu i se fi înmânat măcar (!) o notă de protest referitoare la drona care a lovit, fără urmă de tăgadă, teritoriul românesc?
Cum e posibil ca serviciile secrete, consilierii, etc., să nu știe sau să nu îl informeze pe acest președinte lamentabil că, totuși, o dronă a lovit teritoriul românesc și că nu e inteligent să se nege acest lucru? Sau, nu cumva, toată lumea știa și s-a decis să se riște o atare camuflare penibilă a realității? Dacă s-a decis așa ceva, în condițiile în care era de la sine înțeles că un atare eveniment nu se poate ascunde de opinia publică, de ce s-a ales o atare narațiune ineptă?
Sau, poate că, serviciile secrete au dezinformat toate autoritățile și instituțiile statului?
Dacă, da, atunci de ce nu cad capetele celor implicați într-o atare acțiune de dezinformare, fără precedent?
Cum e posibil ca oficiali ai altor țări să iasă public și să declare că Jorjică este/a fost în grațiile FSB și nimic să nu se întâmple?
Cum e posibil ca parlamentara isterică să se dea în bărci cu ambasadorul Rusiei, să facă o obscenă propagandă rusă, antiNATO, într-o țară membră a NATO (!), fără să se întâmple nimic?
Cum e posibil ca România să fie singura țară membră a Alianței Nord-Atlantice care ține, practic, secretă față de opinia publică internă și internațională implicarea ei în susținerea Ucrainei - în condițiile în care este la mintea cocoșului că atât Aliații, cât și Moscova știu exact CE și CUM și CÂT face România în acest sens!?
Ce joc fac autoritățile noastre și în folosul cui? Și, de ce în acest context beligerant am asistat cu stupoare la demisia intempestivă a șefului SRI, demisie care nu a fost urmată de o numire în loc, ci a fost acoperită printr-un interimat?
Să continui!? Mai sunt multe alte întrebări extrem de delicate de pus. Extrem de multe...
Nu cred că are rost să insist. Nu am făcut altceva aici decât să trec în revistă întrebările și temele pe care le-am adus în spațiul public în ultimii doi ani.
Atât.
Nădăjduiesc că acum începeți să înțelegeți...
Zi frumoasă în continuare!", atrage atenția Daniel Uncu într-o postare publicată vineri pe Facebook.