În perioada 11-14 septembrie, Timișoara protestează împotriva corupției din Poliție. Evenimentele sunt organizate de Inițiativa Timișoara. Cazurile tragice din ultima perioadă relevă grava disfuncționalitate a Poliției Române, aceasta fiind generată de disfuncționalitatea statului român


În perioada 11-14 septembrie, Timișoara protestează împotriva corupției din Poliție. Evenimentele sunt organizate de Inițiativa Timișoara. Cazurile tragice din ultima perioadă relevă grava disfuncționalitate a Poliției Române, aceasta fiind generată de disfuncționalitatea statului român

Inițiativa Timișoara anunță o serie de proteste de amploare în orașul de pe malurile Begăi, în perioada 11-14 septembrie, aceste manifestații fiind cauzate de corupția și politizarea Poliției, cazurile tragice din ultima vreme relevându-ne o gravă disfuncționalitate a instituției, care, în fapt, e o consecință a disfuncționalității statului ca atare. 

Podul.ro vă prezintă anunțul Inițiativei Timișoara: 

”Instituțiile publice ale statului român sunt într-o dinamică accelerată de disoluție a autorității din cauza corupției și a politizării. Cazurile tragice din ultima vreme ne relevă faptul că disfuncționalitatea statului duce la moartea unor oameni nevinovați. Actuala putere politică, pentru a-și proteja sursele ilegale și ilegitime de finanțare, tolerează fucționarea unor afaceri fără autorizările necesare. Instituțiile statului au devenit paznici ai fărădelegii, protejând grupurile infracționale transpartinice, împotriva legii și a interesului comun. Poliția e prima interfață în relația cu societatea, aceasta fiind penetrată de corupție și interese care sunt dincolo de lege. Unii polițisti au devenit bodyguarzi ai mafioților, ajungând să aibă o putere care depășește autoritatea legitimă a instituțiilor statului.

În acest context societatea civică trebuie să reacționeze, altfel actualul trend ne va duce pe toți în haos și infracționalitate cronică. Mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi va fi afectat de această plagă, supuși abuzului și violenței exercitate sub protecția poliției sau a altor instituții publice.

Inițiativa Timișoara vă invită să protestăm împreună împotriva corupției din poliție, împotriva tolerării acelor politiști corupți și supuși unor grupuri infracționale.

Îi invităm să fie alături de noi pe toți aceia care au fost victime ale abuzului poliției sau pe cei care considerați că astfel de comportamente sunt în afara regulilor democratice.

Dacă vom sta impasibili și vom privi fără să intervenim, viața noastră va fi afectată în mod direct de abuzurile poliției.

Vă chemăm să fim împreună în acțiunile pe care le vom declanșa în perioada 11–14 septembrie.

Programul actiunilor noastre:

Pichetarea sediului IJP Timiș – Luni între 12.00 –14.00;
– Marți între 12.00 –14.00;
– Miercuri între 12.00 –14.00;
Protest în fața sediului IJP Timiș – Joi între 18.00 –20.00;” – mai multe detalii AICI, pe pagina oficială a evenimentului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.