O mare problemă a României


O mare problemă a României

Pentru că TVR a mutat taman la ora 23.00 Jurnalul TVR Moldova, care în România se difuza pe TVR Info începând cu ora 18.00, am fost nevoit să îmi instalez o aplicație cu ajutorul căreia pot urmări posturi TV de la Chișinău.  

Cu mare durere în suflet vă spun că, în afară de TVR Moldova, România este absentă în spațiul mediatic de peste Prut. Doamna Maia Sandu se laudă că luptă cu propaganda rusă. Este oare adevărat? Este și nu prea este adevărat. Au interzis câteva canale tv. Însă cei din spatele acestor posturi dețin mai multe frecvențe. Așa că propaganda rusească zburdă fluierând. 

La urma urmei, nici nu se poate compara puterea mediatică și financiară a Rusiei cu cea a României. Și asta se vede cu ochiul liber în calitatea programelor (și mai degrabă în absența lor). România este precum o gingașă floare înconjurată de buruieni mari. În stilul ăsta nu putem lupta pentru a schimba mentalitățile din Republica Moldova. 

Ziua Limbii Române? Păi, pe posturile tv de la Chișinău se vorbește mai mult în limba rusă. Despre ce vorbim? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.