Lăutar de casă al criminalului Putin și prolific propagandist al Rusiei, Goran Bregovic e primit cu brațele deschise în România, stat NATO și UE. De ce?


Lăutar de casă al criminalului Putin și prolific propagandist al Rusiei, Goran Bregovic e primit cu brațele deschise în România, stat NATO și UE. De ce?

Înainte și după ce a găsit de cuviință să susțină concerte propagandistice în Crimeea anexată de ruși, e de notorietate că Goran Bregovic i-a ridicat osanale lui Putin în repetate rânduri. 

De exemplu, în 2020, cu doi ani înaintea debutului invaziei rusești la scară largă în Ucraina, Bregovic și-a declarat public iubirea și admirația față de criminalul Putin, în cadrul unui interviu oferit pentru un portal propagandistic din Sankt Petersburg: fontanka.ru. În cursul interviului, propagandiștii travestiți în ”jurnaliști” l-au întrebat pe Goran Bregovic: ”Ce i-ați spune președintelui nostru Vladimir Putin, dacă ați avea ocazia să-l întâlniți?” (proletcultistă prin excelență, întrebarea mai e și imbecilă, fiind de notorietate că Bregovic s-a întâlnit de nenumărate ori cu Putin) 

Iată răspunsul lui Bregovic: ”I-aș spune ceea ce probabil știe fără mine: dacă ar candida la președinția Serbiei, ar câștiga, desigur! Are calități pe care sârbii ar dori să le vadă la președintele lor. Știți, slavii iubesc acest tip de bărbăție, masculinitatea – și Putin are exact acest tip de bărbăție și este în armonie cu masculinitatea sa. Cred că slavilor, în general, le place acest tip de oameni” – întregul interviu AICI

Mai mult, în prezent, Goran Bregovic solicită anularea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei invadatoare. Producătorul Mirko Radenovic – un apropiat al interpretului putinistoid – a declarat că acesta ”se opune sancțiunilor antirusești și nu vede Serbia în NATO”.

”Dacă vorbim despre sancțiuni împotriva Rusiei, noi (Bregovic, Radenovic și Kusturica – n. red.) nu le-am susținut și nu le vom susține”, a precizat Radenovic.

”Acesta este primul lucru. Și în al doilea rând, nu vrem să aderăm la NATO, iar acest lucru înseamnă probabil ceva! Dacă statul s-ar comporta în alt mod, probabil că locuitorii țării ar fi îngrijorați - dar în aceste chestiuni, atât autoritățile, cât și poporul sunt uniți!”, a declarat Radenovic, citat de dailystorm.ru – detalii AICI. 

Pe 3 noiembrie 2019, efectuând o vizită în Crimeea ocupată de ruși, unde urma să susțină un recital, fiind invitatul de vază al autorităților rusești de ocupație, Bregovic a anunțat că intenționează să își cumpere o casă acolo, ”cât timp prețurile la imobiliare sunt încă scăzute” – detalii AICI

Lăutarul lui Putin. Care a fost tariful 

Potrivit presei sârbe, Goran Bregovic și ansamblul său – ”Wedding and Funeral Orchestra” – i-au cântat lui Putin în seara de Revelion dintre 2012-2013, organizând un program special în onoarea acestuia. Potrivit dezvăluirilor presei, artistul a primit atunci un onorariu de 120.000 de euro pentru prestația sa. La sindrofie au fost invitate 14 cupluri, aproximativ 30 de persoane în total, fiind vorba despre anturajul dictatorului Putin – detalii AICI.  

Luând în considerare toate evidențele ce demonstrează că Goran Bregovic e un propagandist putinist de primă mână, care a susținut anexarea Crimeei și care susține actualul război genocidar al Rusiei din Ucraina, fiind interzis în Polonia, Ucraina și chiar în R.Moldova, ne întrebăm cum de e posibil ca acest individ să fie primit cu brațele deschise în România, stat membru NATO și UE?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.