Cum oprim crimele din spitalele de stat? Tăiați finanțarea acestor lagăre de exterminare. Desființați CNAS!


Cum oprim crimele din spitalele de stat? Tăiați finanțarea acestor lagăre de exterminare. Desființați CNAS!

Există o motivație simplă în spatele numărului uriaș de crime din uriașul lagăr de exterminare denumit „spitalele de stat”: banii. Banii întrețin o uriașă rețea coruptă, care face averi din impozitele plătite de cetățeni pentru Sănătate. Banii i-au făcut pe medicii din aceste spitale să-și piardă orice omenie. Iar banii care întrețin mafia sadică din spitalele de stat sunt colectați și distribuiți de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

Cum s-a ajuns aici? Desigur, putem face un studiu amplu, pornind din comunism și să discutăm despre mentalități sau despre eterna corupție din Balcani. 

Dar eu spun că este un mecanism simplu, în trei pași. 

Pasul 1): cetățenii sunt impozitați pentru Sănătate. 

Pasul 2): Banii contribuabililor ajung la CNAS, instituție complet opacă, necontrolată de public, ci de mafia cu rădăcini politice. 

Pasul 3): CNAS distribuie banii contribuabililor aproape numai către spitale de stat, deși știe că plătește servicii inexistente sau de cea mai joasă calitate. De ce? A spus DNA într-un raport din 2018: pentru că managerii spitalelor de stat mituiesc oameni din CNAS pentru a li se aproba bugetele. 

Concluzie: dacă CNAS este desființat, mafia spitalelor de stat nu mai este finanțată, nu mai primește bani. 

Cel mai bun exemplu: spitalul din Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuar. CNAS finanța secția de obstetrică deși la acest spital nu s-a născut nici un copil din 2022. Toate gravidele erau expediate cu Salvarea la 60 de kilometri, la alt spital. Cu toate acestea, CNAS finanța o secție cu 20 de paturi, un medic foarte bine plătit și două asistente. 

Cel puțin 10% dintre medicii de la Spitalul Județean din Oradea ar putea fi concediați fără să li se simtă lipsa, spunea, în februarie 2023, managerul acestui spital! 

Îmi veți spune: ce se va petrece după ce desființăm CNAS? Simplu: contribuabilii vor putea alege asiguratorul către care cotizează, cel care le oferă cele mai bune servicii, acces la cele mai bune spitale. Acum, CNAS finanțează aproape numai spitale de stat. De ce? Dacă un spital privat oferă servicii mai bune – poate chiar mai ieftine – de ce să nu aibă asigurații acces la el? Este un mit că spitalele private sunt mai scumpe. Realitatea este că pacienții români nu știu cât plătesc la spitalele de stat, nu sunt interesați, fiindcă trăiesc în minciuna că ar fi „gratuit”. Nu este gratuit. Ei plătesc! Câteva note de plată publicate în perioada pandemiei arătau că, de fapt, spitalele de stat încasează sume uriașe pe servicii de foarte proastă calitate. 

De ce această lecție de „economie a crimei”? Ca să vă îndemn să tăiem rădăcina răului: CNAS. Fără finanțarea coruptă, spitalele de stat vor fi obligate să ofere servicii corecte sau vor da faliment. Nici un asigurator corect nu va avea contracte cu spitale precum cel din Urziceni. 

Am scris de o sută de ori și voi mai scrie de o mie de ori: partidul de dreapta care le va promite românilor o reformă adevărată, de dreapta, în Sănătate sunt convins că va atrage milioane de voturi. Curaj! Românii s-au săturat să-și joace viața la ruletă rusească de câte ori ajung într-un spital de stat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.