FOTO. Cultul criminalilor în masă: o fundație din Rusia construiește numeroase statui și monumente dedicate genocidarului Stalin. Putin, despre criminalul pedofil Beria: ”un erou”


FOTO. Cultul criminalilor în masă: o fundație din Rusia construiește numeroase statui și monumente dedicate genocidarului Stalin. Putin, despre criminalul pedofil Beria: ”un erou”

O fundație a veteranilor fostei poliții politice KGB a anunțat că va ridica mai multe monumente închinate genocidarului Stalin, după ce i-a dezvelit marți acestuia o statuie în orașul Velikie Luki din regiunea Pskov. 

Statuia de 8 metri a apărut în urma unei inițiative a Fundației Cavalerilor Ruși pentru Conservarea Patrimoniului Cultural și a fabricii Mikron, pe al cărei teritoriu a fost instalată, relatează site-ul Aghentstvo media.

Potrivit presei ruse, fondul pentru aceste statui a fost înființat de Asociația Veteranilor Forțelor Speciale Alpha, condusă de generalul colonel Alexander Miroshnichenko, care a slujit din 1973 în KGB și apoi, după prăbușirea URSS, în FSB. 

Așa-zisa Fundație a Cavalerilor Ruși scrie mult pe site-ul său despre meritele militare ale criminalului în masă Stalin, pe care îl numește „mare umanist” - în ciuda zecilor de milioane de nevinovați uciși, închiși în gulag ori deportați în urma ordinele sale directe - și promite că nu se va opri după ridicarea monumentului din Velikie Luki. 

Fundația strânge acum bani pentru a-i construi lui Stalin un alt monument la intrarea pe Canalul Volga-Don și promite să-i mai ridice apoi încă o statuie în Turukhansk, Teritoriul Krasnoyarsk, unde Stalin a fost în exil, chiar dacă autoritățile din Volgograd, regiunea Moscovei și Voronej au refuzat deja să susțină ridicarea acestor monumente. 

Despre „meritele” lui Stalin și ale anturajului său le place să vorbească admirativ nu numai veteranilor serviciilor speciale, ci și președintelui Vladimir Putin, care l-a numit în urmă cu o lună pe sadicul criminal pedofil Lavrenty Beria, care a condus NKVD în 1938-1945, un „erou” căruia URSS îi datorează obținerea armelor atomice – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.