Fără a aborda concret situația gravelor nereguli depistate la Spitalul Județean de Urgență Pitești, subprefectul pesedist al județului Argeș, Bogdan Minciunescu, urlă ca din gură de șarpe că PNL a demarat controale în unitățile medicale pentru a instrumenta ceea ce el numește drept o "ghilotină politică".
"Prefectura Argeș a devenit laboratorul politic al PNL, iar cabinetul condus de Radu Perianu are rol doar de ghilotină politică.
Vreau să mă dezic de toate acțiunile Prefectului de Argeș care a transformat Prefectura într-un instrument politic pe care îl folosește doar pentru interesul partidului.
Am jurat în urmă cu 1 an și 8 luni să apărăm și să respectăm interesele argeșenilor, nu interesele meschine ale unui grup politic lacom de publicitate, de putere și dominați de dorința de a distruge, nu de a construi. Vin dintr-un domeniu în care timp de 17 ani am învățat să construiesc și nu pot accepta să văd cum niște marionete politice, care nu au construit nimic în viață, se folosesc de funcții doar pentru a distruge și a-și satisface propriile interese politice.
În afară de atacuri repetate, de ură, de amenzi și controale nu ați făcut nimic pentru județul Argeș, nu ați construit nimic pentru argeșeni, nu ați făcut niciun demers pentru vreun proiect sau pentru a susține vreo investiție.
Vă folosiți abuziv de instituțiile publice, ca de un breloc politic, pentru a vă arăta puterea, pentru a crea presiune și spaimă.
Ce ați făcut pentru argeșeni?! Ați dat amenzi în instituțiile publice, care vor fi plătite tot din banii argeșenilor, dar nu ați rezolvat nicio problemă și nici n-ați venit cu soluții. Ați făcut abuz de putere, exces de zel și multă publicitate pentru nimic", a declarat Minciunescu, conform unui comunicat al PSD Argeș.
Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu (PNL), a anunțat ieri că au fost constatate probleme în mai multe secţii, în urma controlului dispus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti. Trebuie specificat că acest spital se află în subordinea Consiliului Județean Argeș, controlat de PSD.
"Comisia de control în unităţile spitaliceşti, constituită prin ordin de prefect, îşi continuă activitatea. Sunt verificate în continuare secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti. Mi-au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică mai multe probleme pentru care inspectorii au dat sancţiuni şi au cerut să fie luate măsuri", a transmis prefectul.
Potrivit acestuia, inspectorii DSP au constatat că în secţia Obstetrică-Ginecologie sunt infiltraţii la nivelul plafonului, pe un hol şi într-un salon în care sunt cazate lehuze. S-a cerut ca spaţiile să fie igienizate, fiind stabilit termen până la sfârşitul acestei luni.
În Secţia Oftalmologie s-a constatat că nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare şi a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei.
"Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat şi nu mai poate fi curăţată şi dezinfectată. Tot raportul preliminar al DSP Argeş arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească. În saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi şi sonerie la fiecare pat. Încă se practică să anunţe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin", mai afirmă Radu Perianu.
El precizează, totodată, că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au dat amenzi de 5.500 lei, una dintre ele fiind aplicată unui agent economic ce deţine un spaţiu închiriat în incinta spitalului şi avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, ceea ce reprezenta "un pericol clar de producere a unui incendiu".
Prefectul Radu Perianu anunțase, pe 10 august, demararea unor controale în spitalele din Argeş, în urma sesizărilor venite de la cetăţeni.
"Am dispus, în această dimineaţă, înfiinţarea unei comisii mixte de control care va desfăşura acţiuni de verificare în spitalele din Argeş! Decizia a fost luată în urma multelor sesizări pe care le-am primit de la argeşeni nemulţumiţi de serviciile oferite de unităţile medicale publice", a transmis atunci prefectul.
Din comisie fac parte reprezentanţi a şase instituţii cu atribuţii de control.
Primele verificări au fost demarate la SJU Piteşti, iar sancţiuni au fost aplicate în ziua următoare. (sursa: Agerpres)