Rusia continuă să aducă moartea în Siria: câțiva civili au fost uciși în timp ce alții au suferit răni grave într-un atac al avioanelor rusești asupra unui sat din provincia Ildib


Rusia continuă să aducă moartea în Siria: câțiva civili au fost uciși în timp ce alții au suferit răni grave într-un atac al avioanelor rusești asupra unui sat din provincia Ildib

Două avioane rusești de luptă au lovit sâmbătă, de patru ori, un sat din nord-vestul Siriei, după ce au decolat de la baza aeriană Khmeimim din Latakia, la ora locală 10.50 a.m. (07.50 GMT), potrivit unui observator al aviației din opoziția siriană. 

Trei civili au fost uciși în timp ce alți șase au fost răniți în atacurile care au lovit satul Ein Shib din provincia Idlib, a declarat grupul de apărare civilă White Helmets, conform unor surse locale preluate de Anadolu Agency. 

Persoanele rănite au fost transferate la spitalele din apropiere și nu se știe deocamdată care e starea lor. 

De notat că acest atac aerian încalcă un acord dintre Turcia și Rusia încheiat în septembrie 2018, prin care s-a convenit ca provincia Ildib să devină o zonă în care actele de agresiune sunt interzise în mod expres. De asemenea, atacul rusesc vine după alte încălcări ale termenilor încetării focului de către regimul sirian, care a lansat frecvent atacuri în interiorul zonei – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.