Se îngroașă gluma pentru Belarus! Anunțul făcut de un general polonez: "Elicopterele sunt înarmate și gata de luptă!"


Se îngroașă gluma pentru Belarus! Anunțul făcut de un general polonez: "Elicopterele sunt înarmate și gata de luptă!"

Ca urmare a încălcării spațiului aerian polonez de către două elicoptere belaruse, armata poloneză a desfășurat elicoptere de luptă în proximitatea graniței cu Belarus. Potrivit generalului polonez Marek Sokołowski, aceste elicoptere vor fi desfășurate într-un "regim de răspuns imediat".

CITIȚI ȘI: Belarus se joacă cu focul: Două elicoptere belaruse au încălcat spațiul aerian al Poloniei. Reacția Guvernului de la Varșovia

"În ceea ce privește partea de aviație, miercuri au fost regrupate elicoptere din Brigada 1 Aviație a Forțelor Terestre și Brigada 25 Cavalerie Aeriană. Recunoașterea preliminară a locului în care vor fi staționate a avut deja loc astăzi. S-au desfășurat briefing-uri tehnice în domeniul aviației", a zis Sokołowski.

El a informat că, în conformitate cu ordinul Ministerului Apărării, elicopterele vor fi staționate în două locații, respectiv în regim de răspuns imediat pentru situația oricăror evenimente tulburătoare petrecute la frontieră.

"Elicopterele sunt înarmate și gata de luptă. Sunt niște piloți foarte experimentați, sunt aici piloți care au utilizat la bord armament și rachete în Afganistan și Irak. Dacă va exista ceva care va provoca îngrijorare, nu vor ezita să folosească armamentul!", a reliefat generalul. (sursa: TVP World

Sursa foto 1: PAP/Michał Zieliński

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.