Armata ucraineană renunță la tacticile americane de luptă pe fondul încetinirii contraofensivei pe care o desfășoară


Armata ucraineană renunță la tacticile americane de luptă pe fondul încetinirii contraofensivei pe care o desfășoară

După ce s-a văzut clar că îndelung pregătita contraofensivă a forțelor ucrainene merge mult mai greu decât era de așteptat, trupele ucrainene antrenate în țările NATO au început să renunțe la tacticile de luptă americane, conform New York Times.  

Armata ucraineană are de trecut pozițiile puternic apărate ale Rusiei, protejate de câmpuri de mine, elicoptere de luptă și o rețea densă de artilerie, așa că a renunțat la planurile de a ataca frontal pozițiile rusești, folosind manevrele complicate predate de armatele țărilor occidentale, iar acum lovește concentrările de trupe ruse cu baraje de artilerie și rachete în speranța că astfel va putea produce daune mai mari armatei ruse.  

Analiștii au declarat pentru New York Times că aliații occidentali ai Ucrainei ar fi pregătit armata ucraineană ca să adopte tactici ofensive mai agresive, dar un conflict prelungit în aceasta manieră ar epuiza și mai mult proviziile de muniție ucrainene și ar favoriza astfel armata rusă.  

"Problema constă în presupunerea că după câteva luni de antrenament unitățile ucrainene ar putea fi transformate să lupte mai mult în modul în care forțele americane ar putea lupta, conducând asaltul împotriva unei apărări rusești bine pregătite, mai degrabă decât ajutând ucrainenii să lupte mai mult în cel mai bun mod în care știu ei", a declarat Michael Kofman, membru senior la Carnegie Endowment for International Peace, pentru publicația americană.  

O altă mare problemă a contraofensivei ucrainene a constat în faptul că unele echipamente occidentale precum tancurile și transportoarele blindate se dovedesc ineficiente când intră în rețeaua de mine plantate de ruși pe linia frontului, încetinind mult înaintarea trupelor ucrainene. (sursa: AICI)

Sursa foto din deschidere: Anadolu Agency via Getty Images

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.