Lovitură grea dată ocupanților ruși: Un număr mare de ofițeri au fost otrăviți de o grupare a rezistenței ucrainene din Mariupol


Lovitură grea dată ocupanților ruși: Un număr mare de ofițeri au fost otrăviți de o grupare a rezistenței ucrainene din Mariupol

Rezistența ucraineană a dat duminică o lovitură grea militarilor ruși aflați în orașul port Mariupol din sudul Ucrainei, otrăvind 17 ofițeri la petrecerea pentru sărbătorirea zilei marinei ruse ce s-a ținut în portul orașului ocupat.  

Cianura și pesticidele au fost otrăvurile folosite duminică de grupul "Y" al rezistenței din Mariupol pentru otrăvirea ofițerilor armatei ocupante, conform celor spuse pe Telegram de Petro Andrișcenko, un consilier al primarului orașului.

În urma otrăvirii au decedat doi ofițeri, iar alți 15 au fost internați la spital în stare foarte gravă, conform mesajului de pe Telegram publicat de Andrișcenko.  

Mișcarea de rezistență a orașului a mai efectuat și alte atacuri pe parcursul războiului, unul dintre acestea fiind în octombrie anul trecut, când a fost incendiata o clădire în care se aflau mai mulți militari ruși așa cum a informat presa ucraineană. 

Însă potrivit unui raport al think tank-ului britanic The Royal United Services Institute, misiunea principală a rezistenței ucrainene este de a colecta informații despre armata rusă, respectiv de a ajuta forțele ucrainene să vizeze pozițiile ruse, iar atacurile directe asupra forțelor ruse, precum cel raportat de Andrișcenko, sunt mai rare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.