Sondaj: Procentul americanilor care susțin varianta ca SUA să trimită trupe în Ucraina


Sondaj: Procentul americanilor care susțin varianta ca SUA să trimită trupe în Ucraina

Aproape o treime dintre americani susțin varianta ca SUA să trimită trupe în Ucraina, potrivit unui nou sondaj.

Un total de 31% dintre alegătorii eligibili din SUA susțin sau susțin cu fermitate varianta ca forțele militare americane să meargă pe câmpurile de luptă din Ucraina, a dezvăluit un sondaj efectuat exclusiv pentru Newsweek de Redfield & Wilton Strategies.

Un sfert dintre respondenți nici nu au susținut, nici nu s-au opus ideii trimiterii de soldați americani în Ucraina. Iar 34% s-au opus. 

Un total de 1.500 de persoane au participat la sondajul online, realizat între 25 iulie și 26 iulie.

În sondaj, cei identificați ca „Millennial”, cu vârste cuprinse între 27 și 42 de ani, au fost cei mai predispuși să „susțină cu fermitate” angajarea trupelor americane în Ucraina. Cu toate acestea, s-au înregistrat mai mulți respondenți născuți între 1997 și 2012 care au declarat că ar sprijini decizia, 47% spunând că susțin sau susțin cu fermitate trimiterea de trupe americane în Ucraina.

Aproape o treime dintre respondenții cu vârsta de peste 59 de ani au precizat că se opun angajării trupelor americane în Ucraina, iar alți 25% s-au opus „cu fermitate” variantei. 

Doar 4% dintre respondenții „Generației Z”, cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, au spus că se opun ferm trimiterii de trupe americane în Ucraina. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.