EXCLUSIV. Podul.ro l-a intervievat pe Mamuka Mamulashvili, comandantul Legiunii Georgiene: ”Suntem dușmanii de moarte ai lui Putin! Guvernul de la Tbilisi oferă rușilor informații despre luptătorii Legiunii”


EXCLUSIV. Podul.ro l-a intervievat pe Mamuka Mamulashvili, comandantul Legiunii Georgiene: ”Suntem dușmanii de moarte ai lui Putin! Guvernul de la Tbilisi oferă rușilor informații despre luptătorii Legiunii”

Podul.ro a reușit să-l intervieveze, în exclusivitate, pe Mamuka Mamulashvili, comandantul Legiunii Georgiene (Грузинський Легіон / ქართული ლეგიონი), în prezent aflat pe unul dintre fronturile ucrainene, alături de curajoșii săi băieți care luptă atât pentru integritatea și independența Ucrainei, cât și pentru menținerea păcii în R.Moldova.  

Deși se află în primele linii, supuse fără oprire loviturilor rusești, Mamulashvili a găsit timp să ne acorde câteva răspunsuri referitoare la atitudinea guvernului pro-rus de la Tbilisi față de Legiune, totodată tratând și despre așa-zisele ”procese în contumacie” intentate de Kremlin împotriva sa, cât și împotriva altor luptători georgieni. Vă invităm să citiți și să distribuiți interviul: 

Constantin Dicusar (Podul.ro): Domnule Mamulashvili, care este atitudinea guvernului pro-rus de la Tbilisi în raport cu dumneavoastră și băieții din Legiunea Georgiană?

Mamuka Mamulashvili: Atitudinea guvernului de la Tbilisi este una foarte negativă față de Legiunea noastră. Noi avem temeri serioase, mai ales și în legătură cu ce a scris presa rusă despre așa-zisele ,,condamnări în contumacie” ale băieților noștri. Vreau să confirm aici ceea ce s-a vehiculat în presa georgiană, și anume că guvernul de la Tbilisi, cel mai probabil, a transmis Moscovei informații despre identitățile noastre, ale luptătorilor georgieni. 

Reporter: În aceste condiții, cât de sigură ar mai putea fi întoarcerea unor luptători georgieni acasă, în Georgia? Există riscul ca regimul de la Tbilisi să transmită părții ruse informații referitoare la cei reveniți, care s-ar putea transforma în ținte ale serviciilor secrete rusești.  

Mamuka Mamulashvili: Foarte corect. Nu există absolut nicio siguranță! După cum am spus, băieții sunt îngrijorați de starea de fapt din țara noastră. Cu puterea actuală de la Tbilisi, totul este posibil. 

ReporterRecent, presa rusă a anunțat că așa-zisul comitet rus de anchetă v-a condamnat în contumacie pe dumneavoastră și pe alți luptători georgieni din Legiune. Cum comentați această atenție sporită cu care vă tratează Kremlinul? 

Mamuka Mamulashvili: Rusia are motive serioase să ne trateze cu atenție sporită. Suntem văzuți ca dușmanii ei de moarte. Noi, Legiunea Georgiană, luptăm iată de aproape 10 ani în Ucraina, împotriva mișcărilor separatiste orchestrate de Kremlin în estul Ucrainei, și de peste un an de zile împotriva armatei rusești efective, pe tot cuprinsul teritoriului ucrainean invadat de ocupanți. Rușii au încasat foarte multe din partea noastră, dar nimic în sensul bun al cuvântului.

Amintim că oficina propagandistică rusească TASS a anunțat că aproximativ 70 de luptători ai Legiunii Georgiene au fost condamnați penal în contumacie (în lipsă) în Federația Rusă pentru ”participarea la acțiuni militare de partea Ucrainei”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.