"Mi-aș fi dorit să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune". Reacția Alinei Gorghiu pe fondul abominabilei decizii a ÎCCJ de a-i achita pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu


"Mi-aș fi dorit să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune". Reacția Alinei Gorghiu pe fondul abominabilei decizii a ÎCCJ de a-i achita pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, și-a exprimat joi indignarea față de abominabila decizie a ÎCCJ de a-i achita definitiv pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu, sentința cu pricina reprezentând, în viziunea acesteia, o formă de validare a torturii. 

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a dat de înțeles că funcția ministerială nu îi permite să interfereze cu deciziile instanțelor. 

"Fără a interfera cu rezultatul analizei de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și distinct de atribuțiile mele de ministru al justiției, pot spune că pentru mine e o zi tristă azi!  

Mi-aș fi dorit, ca simplu cetățean al unei țări, pentru care dictatura va rămâne o amintire sinistră, care a măcinat destine, să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune, de tortură, al legitimizării instrumentelor de forță care aruncă în obscur drepturi și libertăți fundamentale", a declarat Alina Gorghiu. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat joi definitiv pe foştii ofiţeri de Securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, acuzaţi că l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu. 

MAI MULTE DETALII: News Alert! Securitatea a repurtat o nouă victorie împotriva victimelor sale, pe mâna specialilor de la ÎCCJ! Asasinii disidentului Gheorghe Ursu au fost achitați definitiv / Mesajul lui Andrei Ursu care luptă de ani de zile pentru pedepsirea celor care i-au ucis tatăl

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.