Eugen Tomac: "Atacul a fost efectuat în mod deliberat de Rusia la doar 200 de metri de frontiera cu România!". Eurodeputatul PMP mai semnalează faptul că tăcerea statului român pe tema războiului le face un mare serviciu celor din AUR, "care ocupă cu multă ușurință acest spațiu gol și dezinformează opinia publică românească"


Eugen Tomac: "Atacul a fost efectuat în mod deliberat de Rusia la doar 200 de metri de frontiera cu România!". Eurodeputatul PMP mai semnalează faptul că tăcerea statului român pe tema războiului le face un mare serviciu celor din AUR, "care ocupă cu multă ușurință acest spațiu gol și dezinformează opinia publică românească"

La o zi după atacul efectuat cu drone de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, la doar 200 de metri de frontiera cu România, președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, atrage atenția că ceea ce au făcut rușii a fost deliberat pentru a transmite un mesaj sfidător către NATO. 

Eurodeputatul PMP mai subliniază că rolul României în contextul războiului dus de Rusia contra Ucrainei este esențial, însă politica statului român de a nu comunica pe subiect e complet greșită și permite partidelor lăudate de Moscova, precum AUR, să câștige teren în spațiul informațional. 

"Despre atacul Rusiei la doar câțiva metri de România

Atacul de ieri asupra portului de la Dunăre, din orașul Reni, are mai multe semnificații.

În primul rând, acest atac a fost provocat în mod deliberat la doar 200 de metri de frontiera cu România. Astfel, Rusia a transmis un mesaj sfidător direct către România și NATO.

Acest atac a vizat infrastructura de transport cereale pentru a pune în plus presiune pe blocajul pe care dorește să-l realizeze Rusia în ceea ce privește această activitate economică, cu efecte imediate multiple atât pe plan regional, cât și internațional.

Ce mai trebuie să știm este că această regiune din sudul Basarabiei este locuită în mare majoritate de români și cu atât mai mult pentru noi trebuie să fie un semnal de preocupare majoră, pentru că este tot mai clar că Rusia stă cu ochii pe gurile Dunării și de aceea Ucraina trebuie susținută în totalitate pentru a rezista.

Rolul României în acest conflict este esențial și regret că politica statului român este complet greșită, pentru că nu comunică absolut nimic despre ceea ce facem pentru a-i ajuta pe vecinii noștri să reziste în fața agresiunii. În lipsa unor informații oficiale de calitate, comunicate în mod profesionist constant, nu facem decât un mare serviciu celor care ocupă cu multă ușurință acest spațiu gol și dezinformează opinia publică românească. De asta Kuzmin i-a felicitat în presa rusă!

După eșecul revoltei mercenarilor conduși de Prigojin împotriva Kremlinului, este tot mai limpede că Putin este dezorientat și acționează haotic, atacând orice, provocând noi victime și distrugeri.  

De aceea, trebuie să înțelegem că situația la est de noi nu se va schimba prea curând. Iar cei care susțin în mod absolut eronat că Ucraina nu vrea pace, greșesc profund. Încetarea războiului se poate realiza doar într-o singură situație, atunci când Moscova va opri această agresiune tot mai periculoasă pentru Europa", precizează Eugen Tomac într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.