A fost implicat Joe Biden în afaceri de corupție în Ucraina? Unele informații apărute în Congresul american aduc indicii serioase în această privință


  • ACP
  • Jul 24, 2023 12:40
  • 1232
A fost implicat Joe Biden în afaceri de corupție în Ucraina? Unele informații apărute în Congresul american aduc indicii serioase în această privință

În Congresul american apar din ce în ce mai multe informații care indică existența unor afaceri ilegale din Ucraina legate de familia Biden, din care Joe Biden și fiul său Hunter ar fi obținut bani înainte de începerea invaziei ruse la scară largă.

Republicanul James Comer, președinte al Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, a declarat într-un interviu că anchetatorii Congresului au obținut înregistrări financiare care ar arăta existența unor tranzacții din Rusia și Ucraina de care ar fi beneficiat familia Biden, conform publicației Daily Wire.

Într-un interviu acordat pentru podcastul cunoscutului senator republican Ted Cruz, Comer a spus următoarele legat de acest caz: "Avem mai multe înregistrări bancare pe care le-am primit. Lucrăm la un al treilea memorandum. Vor apărea tranzacții din Ucraina și Rusia".

Remarcile lui Comer vin după ce senatorul republican Chuck Grassley a prezentat un document al FBI ce face parte din dezvăluirile protejate legal de către avertizorii Departamentului de Justiție. Documentul arăta că o sursă confidențială a FBI a susținut că i s-a spus de către Mykola Zlochevsky, CEO-ul companiei energetice Burisma, ce are sediul în Kiev, că a fost forțat de familia Biden să plătească o mită de 10 milioane de dolari în schimbul presiunii asupra guvernului ucrainean pentru a-l concedia pe procurorul Viktor Shokin, care ancheta această companie. Zlochevsky ar fi spus sursei FBI că în timpul unei întâlniri din august 2016, l-a costat "5 milioane de dolari să plătească unui Biden și 5 milioane altuia", fiind vorba despre Joe și Hunter Biden. Zlochevsky ar fi precizat că este "prea târziu să-și schimbe decizia", iar sursa FBI a înțeles asta în sensul că Zlochevsky "a plătit deja familia Biden", probabil pentru a "a-l rezolva pe Shokin".

Într-un alt document confidențial apare faptul că Zlochevsky ar fi spus că ar exista 17 înregistrări care implică interacțiunile sale, 2 cu Joe Biden și 15 cu Hunter Biden, pe care Zlochevsky "a fost cumva constrâns să-i plătească pentru a se asigura că procurorul general ucrainean Viktor Shokin a fost concediat".

De asemenea, într-un apel telefonic la scurt timp după alegerile prezidențiale din 2016, Zlochevsky i-a spus sursei FBI că a fost "împins să-i plătească" pe cei doi Biden, în condițiile în care el nu a vrut să facă asta. (sursa: Daily Wire

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.