18 iulie – Ziua Națională a Rezistenței Armate Anticomuniste. Deputatul PNL Daniel Gheorghe va depune o inițiativă legislativă în acest sens. Glorie eternă partizanilor anticomuniști!


18 iulie – Ziua Națională a Rezistenței Armate Anticomuniste. Deputatul PNL Daniel Gheorghe va depune o inițiativă legislativă în acest sens. Glorie eternă partizanilor anticomuniști!

Deputatul PNL Daniel Gheorghe anunță, pe Facebook, că va depune în Parlamentul României o inițiativă legislativă prin care ziua de 18 iulie să fie declarată Zi Națională a Rezistenței Armate Anticomuniste. Podul.ro susține fără rezerve acest proiect necesar. Amintim că pe 18 iulie 1959 partizanii musceleni din gruparea condusă de Toma Arnăuțoiu au fost asasinați la Jilava, în Valea Piersicilor, în urma unor procese-mascaradă. Veșnica lor pomenire!

”Voi depune în Parlamentul României o inițiativă legislativă prin care ziua de 18 iulie să devină Ziua Națională a Rezistenței Anticomuniste. 

Pur și simplu ar fi un sacrilegiu ca viitorul să uite numele acestor mari eroi care au arătat că România este o țară care poate fi mândră și demnă în lume, o țară care poate spune nu regimului comunist importat din Rusia sovietică și care își cunoaște adevăratele valori, modele și repere. Cred în restaurarea demnității naționale a Națiunii Române iar acest lucru nu poate fi conceput în absența recunoștinței pentru Partizanii Anticomuniști și pentru toți cei care au ridicat capul și au spus "NU" totalitarismului!”, scrie Daniel Gheorghe, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”La data de 18 iulie 1959, în Valea Piersicilor de la Jilava, au fost executați de către regimul criminal comunist, exponent al ocupantului sovietic de extracție bolșevică, reprezentații grupului de rezistență armată anticomunistă cunoscut drept "Haiducii Muscelului". 

Au fost clipe teribile în istoria noastră când, respingând teroarea stalinista și refuzând a se supune regimului șenilelor Moscovei, cei mai buni dintre noi au ridicat stindardul Rezistenței Armate Anticomuniste și au transformat Munții Carpați într-o fortăreață gata să pună la punct o adevărată ofensivă de eliberare națională . 

"Biruința nu e obligatorie, obligatorie e lupta" spunea Nicolae Steinhardt; ofițeri ai Armatei Regale precum Toma Arnăuțoiu și Gheorghe Arsenescu au înțeles încă din 1948, punând bazele rezistenței armate pe malul sudic al Făgărașilor, faptul că rezistența anticomunistă este un gest de onoare care înnobilează un neam întreg și spală rușinea ocupației sovietice și a impunerii unui regim totalitar în care valorile care au înălțat sufletul românesc sunt călcate în picioare. 

Haiducii Muscelului au arătat că Regatul României nu se predă în fața barbariei din est, oameni precum cei peste o sută de patrioți care au luat parte în mod direct la acțiunile de rezistență din Muscel ori care au făcut partea din rețeaua de susținere a partizanilor coordonați de frații Arnăuțoiu, între ei numărându-se preoți, învățători, țărani, militari, muncitori, mici întreprinzători, păstori, români simpli care puteau foarte ușor să se facă nevăzuți în climatul gri și uniformizant al regimului comunist, au dovedit cel mai frumos și mai curat patriotism, patriotismul întemeiat pe valorile strămoșești moștenite în familie și comunitate împletit cu credința nefățarnică în Dumnezeu, marcat de legătura cu pământul nostru românesc și de iubirea pentru Libertate și Adevăr, cu respect pentru Școală, Biserică și Morala Creștină, prin aceste virtuți au scris una dintre cele mai glorioase clipe din istoria românilor.

Despre oameni precum Toma Arnăuțoiu, Constantin Jubleanu ori Elisabeta Rizea ar trebui să scrie fiecare manual de istorie din această țară. 

Să nu uităm niciodată să pomenim pe cei care au dat sacrificiul suprem la 18 iulie 1959, sub gloanțele unui regim genocidar și anti-uman:

Toma I. Arnăuțoiu, n. 14 feb. 1921, Nucşoara (Muscel), ofiţer, conducător al grupului de rezistenţă din zona Muscelului; 

Petre I. Arnăuțoiu, n. 16 ian. 1926, Nucşoara (Muscel), ţăran, 

Nicolae N. Andreescu, n. 10 feb. 1918, Corbi (Muscel), preot, 

Nicolae D. Bășoiu, n. 16 mai 1900, Stăneşti (Muscel), ţăran, 

Ion Gh. Constantinescu, n. 19 oct. 1906, Valea Iazului (Muscel), preot ortodox, 

Ion N. Drăgoi, n. 20 oct. 1900, Vâlsăneşti (Muscel), preot ortodox, 

Titus I. (zis Prisăcaru) Jubleanu, n. 14 oct. 1902, Nucşoara (Muscel), ţăran, 

Benone N. Milea, n. 28 ian. 1927, Nucşoara (Muscel), muncitor, 

Ion V. Mica, n. 12 feb. 1923, Pietroşani (Muscel), învăţător, 

Ioan Alexandru I. Moldoveanu, n. 13 mai 1904, Nucşoara (Muscel), învăţător, 

Nicolae Gh. Nițu, n. 28 iul. 1900, Pietroşani (Muscel), învăţător,

Constantin I. (zis Moangă) Popescu, n. 5 mai 1916, Şipotu (Mehedinţi), ţăran, 

Gheorghe Gh. Popescu, n. 12 apr. 1902, Corbi (Muscel), învăţător; 

Ioan Gh. Săndoiu, n. 10 apr. 1910, Nucşoara (Muscel), muncitor forestier, 

Nicolae I. Ticu (zis Sorescu), n. 23 iul. 1900, Corbi (Muscel), cioban, 

Gheorghe I. Tomeci, n. 9 mar. 1899, Brăduleţ (Muscel), ţăran. 

Voi depune în Parlamentul României o inițiativă legislativă prin care ziua de 18 iulie să devină Ziua Națională a Rezistenței Anticomuniste. 

Pur și simplu ar fi un sacrilegiu ca viitorul să uite numele acestor mari eroi care au arătat că România este o țară care poate fi mândră și demnă în lume, o țară care poate spune nu regimului comunist importat din Rusia sovietică și care își cunoaște adevăratele valori, modele și repere. Cred în restaurarea demnității naționale a Națiunii Române iar acest lucru nu poate fi conceput în absența recunoștinței pentru Partizanii Anticomuniști și pentru toți cei care au ridicat capul și au spus "NU" totalitarismului! 

De asemenea țin să elogiez curajul și abnegația arătată în toată această perioadă în care grupul condus de Toma Arnăuțoiu a apărat adevărata Românie, de femeile muscelene care nu s-au temut de nicio metodă de represiune, teroare și violență uzitată împotriva lor de odioasa securitate: nume precum Laurenția Arnăuțoiu, Elisabeta Rizea, Marinica Chircă, Maria Plop, Elena Arnăuțoiu și nu numai ele trebuie să rămână a fi elogiate drept modele de noblețe și de eroism, repere morale pentru toate generațiile care vin! 

Să aprindem cu respect și credința o lumânare pentru martirii din "Haiducii Muscelului", să îi pomenim cu reverență și să nu uităm niciodată că avem datoria de a ne ridica la înălțimea iubirii de România pe care ne-au arătat-o ei! 

Sursă foto: Memorialul Victimelor Comunismului; in imagini Toma Arnăuțoiu, Ion Arnăuțoiu, Titu Jubleanu, Elisabeta și Gheorghe Rizea, Maria Plop și copilul Ioana Voicu-Arnăuțoiu”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.