Cea mai mare bancă americană a fost sancționată pentru că și-a înșelat timp de mai mulți ani clienții. Detaliile afacerii


  • ACP
  • Jul 12, 2023 18:40
  • 1774
Cea mai mare bancă americană a fost sancționată pentru că și-a înșelat timp de mai mulți ani clienții. Detaliile afacerii

Autoritățile americane au descoperit că timp de aproape patru ani una din cele mai mari bănci americane, Bank of America, a obținut incorect venituri de milioane de dolari prin practici ilegale precum perceperea repetată a unei taxe de 35 de dolari pentru tranzacțiile refuzate clienților săi. 

Biroul pentru Protecția Finanțelor Consumatorului (CFPB) a anunțat într-un comunicat că „Bank of America a permis să fie percepute în mod repetat taxe pentru aceeași tranzacție”. 

„Pe o perioadă de mai mulți ani (din septembrie 2018 până în februarie 2022), Bank of America a generat venituri suplimentare substanțiale prin perceperea ilegală a mai multor comisioane de 35 de dolari”, se mai precizează în comunicatul CFPB. 

Mai mult, Bank of America a fost acuzată de autoritatea de reglementare și pentru că a reținut numerar și puncte de recompense de la clienți, dar și pentru că a deschis în mod fraudulos conturi de carduri de credit pentru clienți fără consimțământul acestora. 

„Bank of America a reținut în mod nedrept recompensele cardului de credit, a dublat comisioanele și a deschis conturi fără consimțământ”, a declarat directorul CFPB, Rohit Chopra, care a adăugat că „aceste practici sunt ilegale și subminează încrederea clienților; CFPB va pune capăt acestor practici în sistemul bancar”.

Acum banca trebuie să ramburseze clienților 80,4 milioane de dolari și să plătească o amendă totală de 120 de milioane de dolari, dar și penalități combinate de 250 de milioane de dolari. 

De notat că Bank of America nu se afla la prima sancțiune – a mai fost obligată să plătească penalități civile de 10 milioane dolari pentru poprirea ilegală a salariilor clienților săi în mai 2022, alături de o amendă de 225 de milioane de dolari pentru plățile „eșuate” ale beneficiilor pentru șomajul de stat în timpul pandemiei de COVID-19. 

Banca a mai fost sancționată și în 2014 cu 727 de milioane de dolari, după ce s-a constatat că a indus în eroare clienții în marketingul suplimentelor sale pentru cardul de credit – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.