E OFICIAL: antreprenorul Bucovineanul Ștefan Voloșeniuc a devenit candidatul Partidului Conservator din UK pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. Care sunt prioritățile lui politice


E OFICIAL: antreprenorul Bucovineanul Ștefan Voloșeniuc a devenit candidatul Partidului Conservator din UK pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. Care sunt prioritățile lui politice

Antreprenor de succes stabilit în Marea Britanie, Bucovineanul Ștefan Voloșeniuc a devenit, oficial, candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. Asta după ce, miercuri seară, Voloșeniuc (membru, de mulți ani, al Partidului Conservator) a câștigat alegerile organizate în cadrul întâlnirii locale din circumscripția Brent & Harrow din Londra, impunându-se în fața a doi contracandidați încă din primul tur de scrutin. 

Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Marea Britanie, iar mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Mulți români trăiesc și în Birmingham, Coventry Manchester, Southampton sau Bristol. Potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan (PNL), care a precizat că a obținut cifra de la oficialitățile de la Londra, în UK sunt peste 1,4 milioane de români.

Comunitatea românească e a doua ca mărime din Regatul Unit, după cea poloneză, și a devenit cea mai numeroasă comunitate din Londra, ceea ce spune foarte multe. Poate că o să vi se pară ciudat să auziți asta, dar, după București și Chișinău, Londra este orașul locuit de cei mai mulți români, fiind urmat de Iași. În aceaste condiții, voturile comunității românești au devenit esențiale în politica londoneză. 

Bucovineanul Ștefan Voloșeniuc a anunțat, pe Facebook, faptul că a devenit, oficial, candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024:

”Am bucuria să vă anunț că, ieri seară, am câștigat alegerile organizate de Partidul Conservator în cadrul întâlnirii locale din circumscripția Brent & Harrow din Londra și sunt oficial candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. Am reușit să obțin majoritatea încă din primul tur de scrutin, impunându-mă în fața a doi contracandidați. Sunt mai mult decât onorat de aceste rezultate. Le mulțumesc tuturor acelora care au crezut și cred în mine. Fără voi, dragilor, nu aș fi reușit această performanță. 

Brent & Harrow e o circumscripție mare, cu multe probleme – aici trăiesc peste 590.000 de oameni (de două ori mai mulți decât în circumscripția unui deputat obișnuit). În cadrul întâlnirii, am fost întrebat care sunt principalele mele priorități. De la bun început am punctat faptul că prioritățile mele vor fi întotdeauna dictate de prioritățile cetățenilor pe care îi reprezint. Asta e literă de lege pentru mine.

Apoi, fiind antreprenor și familist convins, tată a patru copii, am explicat că, din punctul meu de vedere, ca om care cunoaște îndeaproape comunitatea, asigurarea siguranței publice reprezintă o prioritate majoră. La urma urmei, degeaba ai un job ok și o situație financiară bună, dacă ești înjunghiat pe stradă sau dacă copilul tău este în pericol să fie atacat când este singur pe stradă.

În al doilea rând, o prioritate va viza, în mod aplicat, dezvoltarea și diversificarea infrastructurii. Cu toții petrecem ore-n șir în trafic, cu toții tragem ponoasele din asta. Dezvoltarea infrastructurii va genera și fluidizarea dorită de întreaga comunitate. Soluțiile există, trebuie doar să le punem în aplicare. Avem multe de făcut împreună. 

În al treilea rând, o altă prioritate se va axa pe dezvoltarea mediului de afaceri din circumscripția Brent & Harrow. Ca antreprenor cu o îndelungată experiență în acest mediu, intenționez să realizez un amplu plan de lucru privind atragerile de investiții și oportunitățile de afaceri, care-s numeroase. 

Voturile românilor vor fi cruciale la viitoarele alegeri locale în lupta pentru Primăria Londrei”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.