Cârpeala ca politică de stat


Cârpeala ca politică de stat

Eu nu-s mare fan subvenții, nu cred că un anumit domeniu de activitate, ales după criterii mai mult ori mai puțin arbitrare în raport cu "importanța" stabilită în mod subiectiv ori politic, trebuie să primească o compensare din pușculița comună.

Dar odată ce ai anunțat ca astea-s regulile jocului, odată ce te-ai lăudat că ai promis aceste subvenții, iar pe baza acestei promisiuni fermierii și-au făcut calculele, investițiile, planurile de viitor, și-au luat credite la bancă și au gajat case și averi – plătește-le.

Aaaa, nu-s bani... Guvernul n-are de unde și le spune agricultorilor adunați azi la protest că "va identifica soluții prin abordarea partenerilor europeni și de dezvoltare...". O să ceară bani "de la Europa" să compună bugetul de subvenții.

Măi, oare chiar nu-și dau seama că toate cîrpelile astea NU reprezintă soluții adevărate??! Că a muta banul dintr-un buzunar în altul nu contribuie cu mare lucru la dezvoltare, bunăstare șamd? 

Meanwhile, căile ferate ale Moldovei și portul de la Giurgiulești duduie de cereale din țara vecină.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.