Japonia, pe punctul de a lua o decizie istorică pentru a susține contraofensiva Ucrainei împotriva invadatorilor ruși


Japonia, pe punctul de a lua o decizie istorică pentru a susține contraofensiva Ucrainei împotriva invadatorilor ruși

Japonia poartă discuții pentru a furniza obuze de artilerie Statelor Unite ale Americii cu scopul de a ajuta la consolidarea stocurilor destinate contraofensivei Ucrainei împotriva Rusiei, relatează Wall Street Journal.

Ministerul japonez al Apărării a precizat că nu a luat încă o decizie finală cu privire la furnizarea de obuze, însă dacă optează pentru a le furniza, atunci asta ar marca o schimbare semnificativă pentru Japonia, fiind o țară care restricționase exportul de arme letale. 

Sursele WSJ au adăugat că Japonia ia în considerare furnizarea de obuze de artilerie de 155 mm în cadrul unui pact pe care l-a încheiat în 2016 privind împărțirea muniției ca parte a alianței sale de securitate cu SUA.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a menționat că este la latitudinea fiecărei țări să decidă ceea ce poate oferi.

Efortul internațional de a fi găsite obuze de artilerie pentru a fi furnizate Ucrainei s-a intensificat pe fondul contraofensivei.

SUA au furnizat Ucrainei peste 2 milioane de obuze de artilerie de 155 mm începând cu luna februarie 2022, iar Washingtonul exercită presiuni acum asupra aliaților pentru a suplimenta stocurile. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.