Balamuc în armata rusă: Câțiva infractori condamnați au dezertat și au organizat revolte în Donețk


  • ACP
  • Jun 13, 2023 21:01
  • 628
Balamuc în armata rusă: Câțiva infractori condamnați au dezertat și au organizat revolte în Donețk

Câțiva infractori condamnați care au fost mobilizați în armata rusă au dezertat și au organizat revolte în regiunea ocupată temporar Donețk. 

Informația a fost publicată de mișcarea "Atesh" formată din etnici tătari din Crimeea și ucraineni din zonele ocupate, care a relatat că în zona Lyman un grup de condamnați ruși a dezertat într-o direcție necunoscută, după ce au confiscat un camion cu arme și au ucis trei instructori militari ruși în timpul evadării.  

În acest moment, chiar în timp ce au de făcut față presiunii ofensivei armatei ucrainene, militarii ruși caută "rebelii" care au produs haos în spatele liniei frontului, conform celor din "Atesh".  

Aceasta nu este prima oară când ocupanții ruși se ucid între ei, dar cazurile de ucideri între militari se petreceau de regulă pe fondul unor scandaluri produse de consumul de alcool ori a conflictelor dintre militarii armatei regulate și mercenarii grupului Wagner. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.