Vine apocalipsa pentru noua stângă americană? Un miliardar conservator, susținător al lui Trump, intenționează să cumpere CNN de la compania Warner Bros


  • ACP
  • Jun 9, 2023 20:16
  • 2376
Vine apocalipsa pentru noua stângă americană? Un miliardar conservator, susținător al lui Trump, intenționează să cumpere CNN de la compania Warner Bros

Un susținător al lui Donald Trump și al Bisericii Ortodoxe a Greciei –  miliardarul american de origine greacă John Catsimatidis – a declarat, joi, pentru presă, că intenționează să cumpere CNN de la compania Warner Bros. 

„Mâine dimineață m-aș duce să conduc compania și tot ce mi-aș dori de acolo este 1 dolar pe an și o parte din profit”, a spus (pentru publicația New York Post) proprietarul Red Apple Group, o companie imobiliară și de aviație și al lanțului de supermarketuri Gristedes Foods. 

Catsimatidis nu a împărtășit detalii despre potențiala sa ofertă, spunând doar că finanțarea nu ar fi o problemă. „E treaba bancherilor de investiții să vină cu cifre. (...) Suntem capabili să depunem o sumă substanțială de bani”, a încredințat el. 

„Am putea aduce parteneri, dar vreau să conduc eu locul”, a adăugat miliardarul de origine greacă, susținand apoi că ar putea dubla profiturile CNN într-un timp scurt. 

Catsimatidis are experiență în media, după ce a cumpărat, în 2019, postul de radio conservator 77 WABC, pentru 12,5 milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal. El este și un susținător puternic al Police Athletic League de aproape 30 de ani, face parte din Consiliul Spitalului Presbiterian Columbia, susține Fondul de burse Hellenic Times și, de-a lungul anilor, a servit într-o varietate de posturi de voluntariat în Biserica Ortodoxă Greacă. 

Postul CNN este cunoscut ca una din centralele media care a promovat cel mai intens agenda dubioasă a noii stângii americane și care a susținut cu insistență o campania agresivă împotriva lui Donald Trump, ceea ce a și dus la pierderea unei părți foarte importante din publicul său și astfel a profiturilor sale – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.