Liderul USCC, Serhii Kuzan, discurs în Senatul României: "Nimeni nu ne va convinge să renunțăm la teritoriile noastre! România este alături de noi în această luptă pentru libertatea omenirii!"


Liderul USCC, Serhii Kuzan, discurs în Senatul României: "Nimeni nu ne va convinge să renunțăm la teritoriile noastre! România este alături de noi în această luptă pentru libertatea omenirii!"

În data de 30 mai, pe parcursul evenimentului de deschidere al expoziției "Year of Invincibility. The point of no return", organizată în Senatul României de think tank-ul de la Kyiv USCC, președintele acestei organizații, ne referim la Serhii Kuzan, și-a manifestat aprecierea, în cadrul unui discurs, pentru sprijinul acordat de România Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, atât din perspectivă umanitară, cât și militară. 

"România este alături de noi în această luptă pentru libertatea omenirii. Până în ziua în care nu va mai fi vreo jucărie însângerată la gara Kramatorsk. Până în ziua în care nu va mai exista teroarea hibridă rusească în Europa. Până în ziua noastră comună a victoriei. Până la Victorie!", a declarat Kuzan. 

De asemenea, Serhii Kuzan a reliefat că Ucraina nu este dispusă la niciun compromis, explicând că a accepta orice concesie în favoarea Moscovei nu va face decât "să amâne temporar inevitabila viitoare agresiune rusă".

Redăm integral discursul susținut de Serhii Kuzan:

"Când sirenele au răsunat în toată Ucraina pe 24 februarie, cetățenii români au adăpostit mii de refugiați ucraineni, femei și copii care fugeau de rachetele și bombele rusești. Nu vom uita niciodată podul peste râul Tisa, care leagă localitatea ucraineană Solotvyno de orașul românesc Sighetu Marmației, unde grănicerii și voluntarii români au așteptat cu jucării pentru copii, respectiv cu toate cele necesare. Asta în timp ce unul dintre simbolurile răului rusesc din Ucraina a devenit o jucărie însângerată la gara din Kramatorsk, unde 61 de civili, inclusiv 7 copii, au fost uciși de obuzele rusești pe 8 aprilie 2022. Ne amintim și apreciem toate acțiunile și deciziile dumneavoastră care au protejat și continuă să protejeze poporul nostru, atât din perspectivă militară, cât și umanitară. 

Acestea sunt acțiunile care definesc într-adevăr prietenii. Prieteni care își amintesc ce este Moscova și dictatura ei, care își amintesc ce este teroarea comunistă și care își amintesc de răul care a schimbat steagul roșu în unul tricolor, dar nu i-a schimbat natura imperială. Acest rău a uzurpat scaunul unui membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și a transformat efectiv principala organizație internațională responsabilă de pacea mondială în casa minciunilor rusești.

Agenții Kremlinului încearcă să distrugă coaliția internațională și să destabilizeze țările europene, împingându-le spre izolaționism. Kremlinul încearcă să le convingă că războiul din Ucraina nu are nicio legătură cu acestea și că singura cale de ieșire e reprezentată de negocieri. În același timp, Rusia lovește din nou cu rachete și drone asupra spitalelor, școlilor și grădinițelor, așa cum face de 460 de zile.

Expoziția pe care o prezentăm astăzi arată doar o mică parte din răul pe care l-a comis Rusia. La mai mult de 1 an de război la scară largă, inamicul nostru nu s-a schimbat în ceea ce privește cruzimea de care dă dovadă. 

În prezent, Moscova își folosește toate contactele din întreaga lume pentru a convinge Kyivul să accepte măcar o încetare temporară a focului. Scopul Moscovei este să aibă timp să se regrupeze pentru un nou atac.

Vedem diferiți exponenți trimiși la Kyiv și auzim din nou și din nou despre inițiative de «pace». Cu toate acestea, înțelegem cine beneficiază de astfel de inițiative - Kremlinul.

Toți cei care se consideră parte a politicii europene trebuie să decidă dacă adoptă o poziție de principiu în lupta împotriva răului până când justiția este pe deplin realizată, sau dacă se alătură răului, pentru că doresc să amâne temporar inevitabila viitoare agresiune rusă.

Nimeni nu ne va convinge să renunțăm la teritoriile noastre. Poziția puternică și clară a președintelui nostru, a guvernului și a întregului popor ucrainean este de a nu avea niciun compromis cu răul, ci doar o luptă în care toată lumea să poată sta umăr la umăr cu Ucraina, pentru adevăr, pentru a împărtăși victoria noastră reciprocă. Unul dintre cei mai importanți pași către acest obiectiv constă în privarea agenților ruși de orice influență asupra țărilor occidentale.

Anul trecut a demonstrat că prietenii adevărați se găsesc nu numai la nevoie, ci și în luptă. Și știm că România este alături de noi în această luptă pentru libertatea omenirii. Până în ziua în care nu va mai fi vreo jucărie însângerată la gara Kramatorsk. Până în ziua în care nu va mai exista teroarea hibridă rusească în Europa. Până în ziua noastră comună a victoriei. Până la Victorie!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.