Separatiștii, banii și plita încinsă


Separatiștii, banii și plita încinsă

Domnul Nicolae Negru s-a pretat să-i catalogheze drept ”unioniști falși” pe toți cei care au ales să nu participe la balul ”pro-europenist” al Maiei Sandu și al PAS – adică la o acțiune de resuscitare electorală a puterii separatiste de la Chișinău. Atât și nimic mai mult. O chestie care nu a avut nimic, dar absolut nimic de-a face cu România, românii, unionismul și Unirea. O chestie care NU va duce nicăieri, cu atât mai puțin în UE. Ba chiar au tirat și steagurile României cât mai departe de scenă, ca să se vadă doar alea alb-albastre, de parcă ar fi câștigat titlul Universitatea Craiova. 

E bine să știți că domnul Nicolae Negru e la muncă. Dânsul prestează fără pic de scrupule pe banii României (Ziarul Național e finanțat de Guvernul României) și ai puterii separatiste de la Chișinău. Asta i se cere, asta tonomatizează, scriind cele mai penibile texte pe linia Maia-PAS-Ionhannis-Aurescu. Ordinul pe unitate e decredibilizarea și lovirea unionismului și asta doar ca să aibă mai multe voturi niște separatiști vremelnici. (Așa a apărut și sondajul-făcătură al Avangarde, tot așa l-au îmbrățișat diverși - e vorba de aceeași campanie pe bani, o campanie a sistemului). Banii românești nu vizează interesele României, nimic mai fals, ci interesele a două găști separatiste înșurubate la București și la Chișinău. 

În ultimii 3 ani, domnul Negru s-a remarcat prin câteva texte puțin spus rușinoase, pur și simplu de nesemnat pentru un unionist real. Și descalificatorii pentru orice jurnalist conștient de ce se întâmplă în jur. Penița dânsului a susținut brutal bipolarizarea distopică ce a dus la nenorocirea unionismului – a fost și este vârf de lance în toate aceste partituri. Pozând o viață în om cu vederi de dreapta, Negru a devenit un propagandist al progresiștilor separatiști și (inevitabil) al anti-Unirii (fiindcă anti-Unirea e obiectivul acestei campanii). Nu e deloc sigur că, după toate astea, pe termen scurt, Maia și PAS vor avea vreun câștig de factură electorală (ce miză mică!), însă pe termen mediu și lung Rusia e singura care va avea de câștigat din mascarada ce se desfășoară sub ochii noștri inerți. 

Eu am depășit stadiul dezamăgirii în ce-l privește. Domnul Nicolae Negru știe foarte bine ce face. E plătit de separatiștii de la Chișinău și de la București (din banii ăștia îi sunt remunerate analizele) pentru a face jocul sistemului și pentru a gonfla distopia ”pro-europeană”, deci e un separatist lipsit de orice fel de credibilitate. 

Pe de alta parte, domnul Negru nu a avut nici cea mai mică problemă când m-a bălăcărit total pe nedrept după ce am scris despre Val Butnaru și ciordeala editurii Prag 3 (cumpărată cu banii României / detalii AICI). Or Butnaru l-a plimbat pe sticla și i-a fost angajator. Știu bine cât de obiectiv si loial (la lovele&vechi tovărășii) a ajuns domnul Negru. E nevoie doar de niște bani și de o plită încinsă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.