Galerie FOTO. Gluma se-ngroașă pentru Rusia: ideea unei ,,Republici Populare Belgorod” ar putea deveni o realitate! Cum îi trollează ucrainenii pe ruși


Galerie FOTO. Gluma se-ngroașă pentru Rusia: ideea unei ,,Republici Populare Belgorod” ar putea deveni o realitate! Cum îi trollează ucrainenii pe ruși

”Libertate pentru Republica Populară Belgorod!”: Rețelele de socializare au fost inundate cu meme-uri despre evenimentele din regiunea rusă Belgorod, inclusiv de o imagine care prezintă eventualul steag al regiunii după ce va fi complet eliberată. 

Ucrainenii glumesc și îl ironizează pe tiranul Putin, citându-l și spunând că așa-zisa "operațiune militară specială" se desfășoară conform planului și că nu există panică (exact ce declarase Putin nu cu foarte mult timp în urmă, într-o ședință a Consiliului Federal). 

Ieri, 22 mai, canalele de Telegram rusești au raportat, în mod neașteptat, "pătrunderea sabotorilor ucraineni" pe teritoriul regiunii rusești de frontieră Belgorod. Voluntarii din ,,Legiunea rusă" au confirmat că au trecut granița ruso-ucraineană. 

Între timp, utilizatorii rețelelor de socializare au reacționat la această informație cu o avalanșă de meme-uri. TSN.ua le-a colectat pe cele mai bune dintre ele. 

,,O nouă hartă a alarmelor antiaeriene" :))) : 

 

În glumă, ucrainenii au tipărit și buletine de vot pentru separarea Belgorodului de Rusia și crearea Republicii Populare Belgorod (amintindu-le rușilor de ceea ce au făcut aceștia la Donețsk și Lugansk:

De asemenea, s-a purces și la ucrainizarea denumirii orașului Belgorod:

Mai mult, ucrainenii l-au făcut guvernator al Belgorodului pe Kiril Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei:

Vă reamintim că purtătorul de cuvânt al GUR (din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării) –  Andriy Iusov – a declarat că Legiunea ,,Libertate Rusiei" și ,,Corpul Voluntarilor Ruși" desfășoară o operațiune în regiunea Belgorod pentru a crea o "centură de securitate" cu scopul de a proteja civilii ucraineni – detalii AICI

"Republica Populară Belgorod" ar putea deveni realitate. Ar fi prima pe lista de "pierderi teritoriale" a Rusiei

Posturile de radio din Belgorodul rusesc difuzează deja de câteva zile un apel la evacuare, iar în oraș sunt distribuite pliante pe care scrie "Belgorod va fi liber" și "Belgorod fără Putin".

Potrivit Censor.net, înregistrări video care arată fragmente din emisiunea radiofonică și pliante sunt postate de locuitorii din Belgorod pe rețelele de socializare – video AICI

În localitățile din Belgorod aflate lângă regiunea ucraineană Harkov nu mai există nicio autoritate rusă

Taras Berezoveț, jurnalist ucrainean și ofițer al primei brigăzi separate a forțelor speciale ”Ivan Bogun” declara încă de acum 4 luni, pe 12 ianuarie, că armata rusă s-a retras adânc pe propriul teritoriu, aproximativ la 8-10 km de la granița cu Ucraina. 

,,Ei nu controlează cu adevărat aproximativ 8-10 kilometri de teritoriu propriu în regiunea Belgorod. Adică, sunt atât de speriați de acțiuni... pur și simplu s-au retras. Ei nu controlează acest teritoriu, adică nu mai există nicio autoritate rusă acolo. Acum este acolo ‹Makhno›, ‹Ataman Zeleny› sau ‹Arhanghelul› (trupe private) – oricine vreți!... Putem spune că acolo s-a format o mică Republică Populară Belgorod – aceasta ar putea foarte bine să devină o realitate. În regiunile de frontieră nu există autorități ruse. Ele nu există fizic”, avertiza jurnalistul.

Cu o reacție a venit și Ilya Ponomarev, fost deputat în Duma de Stat, singurul care a votat împotriva anexării Crimeii la Rusia, astăzi stabilit la Kiev, și unul dintre liderii opoziției anti-Putin. Comentând intrarea voluntarilor ruși pe teritoriul regiunii Belgorod, acesta și-a exprimat opinia că ”Rusia viitorului, Rusia la care visăm cu toții, a primit astăzi primul său teritoriu eliberat de putinism”. De asemenea, el a subliniat că data de 22 mai 2023 va rămâne în istorie, chiar și dacă voluntarii din Legiunea ,,Libertate Rusiei” se vor retrage ulterior din Belgorod – detalii AICI. 

Ilya Ponomarev postează pe pagina sa de Facebook mai multe înregistrări video inedite realizate de voluntarii ruși chiar din regiunea Belgorod – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.