Rareș Bogdan, întrebare adresată românilor care au căzut în capcana propagandei putiniste: "Riscă cineva ca România să rămână fără niciun euro?"


Rareș Bogdan, întrebare adresată românilor care au căzut în capcana propagandei putiniste: "Riscă cineva ca România să rămână fără niciun euro?"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, îi avertizează pe români, într-un editorial publicat pe platforma Mediaflux, cu privire la riscurile de a pica în capcana discursurilor unor forțe politice anti-europene alimentate de Moscova, prim-vicepreședintele PNL atrăgând atenția în acest context asupra catastrofei în plan economico-financiar ce s-ar putea abate asupra României. 

Liderul liberal mai scoate în relief faptul că invadarea Ucrainei a fost doar primul pas din planul încropit de Moscova: "Să luăm aminte! Invadarea Ucrainei a fost doar primul pas al planului său. România este apărată prin apartenența la NATO și UE, dar războiul nu înseamnă doar tancuri. Tancurile roșii sunt acum informațiile otrăvite și politicienii pe care-i plătește generos. Au o singură misiune: demolarea UE".

"Există cetățeni care, influențați de propaganda rusească, fără puterea mentală de a verifica fake-news-uri, sunt convinși că, pentru a mulțumi popoarelor care renunță la parcursul european, Vladimir Putin va revărsa asupra țărilor lor bunăstare și securitate", semnalează Rareș Bogdan. 

Redăm integral editorialul eurodeputatului PPE: 

"«O fantomă bântuie Europa», una dintre cele mai folosite expresii pentru a descrie curente politice dezgustătoare sau a le lustrui steaua, cum au intenționat inventatorii ei (Marx și Engels în «Manifestul Partidului Comunist»), se potrivește azi unei amenințări ce vizează Estul UE.

Moscova investește o energie colosală în a influența opțiunile de vot pentru a demola Uniunea Europeană, iar un asemenea scenariu, pentru România ar echivala cu o catastrofă.

Dacă mișcările anti-europene cresc în state consolidate, a sublinia faptul că acestea riscă să rămână fără fonduri nu e chiar nenorocirea lumii, căci la PIB-uri de zece sau o sută de ori cât al României și zeci de ani de dezvoltare fără conflicte să zicem că există o capacitate mai mare de rezistență și recuperare. Noi, însă, într-un asemenea film, am fi fripți.

I-am adresat Ursulei von der Leyen o întrebare, acum 8 luni, în plenul Parlamentului European, vorbind despre nedreptatea strigătoare la cer făcută României prin neacceptarea ei cu drepturi depline în Spațiul Schengen: «riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?».

Și adaug acum o întrebare la care-i invit pe toți cetățenii acestei țări să mediteze: riscă cineva ca România să rămână fără niciun euro?

Să vedem cum arată cel mai prost scenariu pentru România, bazându-ne pe legislația europeană. În cazul nerespectării valorilor UE, a căderii unui stat membru sub influența Federației Ruse, există instrumente prin care acesta își poate pierde dreptul de vot și fondurile europene. Pentru noi ar însemna un cataclism din care nu ne-am mai reveni.

Există cetățeni care, influențați de propaganda rusească, fără puterea mentală de a verifica fake-news-uri, sunt convinși că, pentru a mulțumi popoarelor care renunță la parcursul european, Vladimir Putin va revărsa asupra țărilor lor bunăstare și securitate.

Să aruncăm însă o privire către regulile care guvernează statul terorist rusesc: cu excepția unei oligarhii servile nu există proprietate funciară liberă, guvernată de piață, iar dacă există, contribuie la cheltuielile statului.

Mai departe: impozit progresiv, confiscarea proprietăților celor care se opun regimului, monopoluri. Adică, în linii mari, structura «Manifestului Partidului Comunist». Și să nu uităm că în noua Constituției a Federației Ruse, promulgată de Putin în iulie 2020, se prevede că Rusia devine succesorul legitim și juridic al URSS. Adăugăm vreo sută de legi modificate ulterior, care prevăd concentrarea discreționară a puterii în mâinile lui Putin și a servitorilor săi, și realizăm cine ar asigura «protectoratul» pentru statele care întorc spatele Uniunii Europene.

Cum ar arăta România fără fondurile primite de la Uniune? Ca o vacă de muls. Căci dacă Federația Rusă reprezintă continuatorul legitim și juridic al URSS, ne putem aminti și de SovRom-uri, societățile mixte constituite în 1945 pentru a spolia România de resurse. Adică transporturi, uraniu, petrol, bănci, lemn, metal, gaz, chimie, construcții, neferoase, cărbune, nave, avioane, agricultură.

Putin nu iartă Uniunea Europeană pentru că a renunțat la șantajul energetic, și orice stat pe care-l poate influența să sară în barca sa reprezintă o investiție fără întoarcere. Să luăm aminte! Invadarea Ucrainei a fost doar primul pas al planului său. România este apărată prin apartenența la NATO și UE, dar războiul nu înseamnă doar tancuri. Tancurile roșii sunt acum informațiile otrăvite și politicienii pe care-i plătește generos. Au o singură misiune: demolarea UE.

Pentru România s-ar traduce printr-un neant ireversibil".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.