Declarație suprarealistă de la Kremlin: Peskov acuză Ucraina că este stat terorist, adăugând că astfel e justificată invazia rusă. Ce spune despre suplimentarea de trupe în așa-zisa Transnistria


  • ACP
  • May 8, 2023 17:40
  • 1156
Declarație suprarealistă de la Kremlin: Peskov acuză Ucraina că este stat terorist, adăugând că astfel e justificată invazia rusă. Ce spune despre suplimentarea de trupe în așa-zisa Transnistria

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a susținut luni la un briefing de presă că Ucraina nu este doar un "sponsor" al "actelor teroriste", ci un "organizator direct" al unor astfel de acte, ca răspuns la declarația făcută sâmbătă de șeful serviciilor secrete militare ucrainene Kyryl Budanov, când a fost întrebat de un jurnalist despre implicarea serviciilor speciale ucrainene în eliminarea unui număr de virulenți propagandiști ruși anti-Ucraina. 

Budanov a declarat atunci că tot ce se poate comenta este că "au ucis ruși" și "vor continua să ucidă ruși oriunde" până la victoria Ucrainei, deși Ucraina negase până la acel moment orice implicare în atacurile cu bombă asupra propagandiștilor ruși cunoscuți.

"Aceasta este o declarație cu adevărat monstruoasă", a spus Peskov despre cele spuse sâmbătă de Budanov. 

"Această declarație și ceea ce a spus domnul Budanov este o confirmare directă că regimul de la Kyiv nu doar că sponsorizează activități teroriste, ci este un organizator direct al acestor activități", a continuat acesta. 

Moscova va urmări îndeaproape reacția țărilor occidentale față de declarațiile lui Kyryl Budanov, în special din partea SUA, a adăugat Peskov. 

"Această declarație a domnului Budanov confirmă încă o dată corectitudinea deciziei președintelui Vladimir Putin de a lansa o operațiune militară specială", a mai spus Peskov, continuând că Rusia condamnă cu fermitate astfel de declarații și are servicii speciale care vor face "tot ce trebuie pe fundalul unor astfel de declarații", adăugând că "nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în acest sens".

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a susținut și faptul că nu există nicio decizie cu privire la cererea regiunii separatiste Transnistria de a crește numărul de trupe pentru "menținerea păcii" în regiune, la doar câteva ore după ce conducerea acestei regiuni a cerut Moscovei să mărească numărul de militari ruși în regiune. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.