Danilov enumeră 15 motive pentru care ucrainenii consideră că Rusia, în granițele ei actuale, trebuie să dispară: "Tot ceea ce atinge se transformă în moarte, putregai și murdărie"


Danilov enumeră 15 motive pentru care ucrainenii consideră că Rusia, în granițele ei actuale, trebuie să dispară: "Tot ceea ce atinge se transformă în moarte, putregai și murdărie"

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a enumerat 15 motive pentru care ucrainenii consideră că Rusia, în forma ei actuală, trebuie să dispară.

"De ce cred ucrainenii că Rusia, în forma ei actuală și granițele ei actuale, ar trebui să dispară?

Iată de ce:

1. Oricând soarta Ucrainei se intersectează cu Rusia, există întotdeauna o poveste a milioane de victime, există crime, există multă suferință. Tot ceea ce atinge Rusia se transformă în moarte, putregai și murdărie.

2. De secole, entitatea rusă a implementat o politică atentă și intenționată de distrugere a limbii, culturii și istoriei Ucrainei.

3. Ura pentru tot ceea ce ucrainean stă la baza ideologiei canibaliste 'ruskiy mir'.

4. 'Soluția finală' (genocidul - n.red.) față de chestiunea ucraineană nu reprezintă altceva decât ideea națională a Rusiei.

5. O Ucraină independentă și liberă reprezintă o sentință istorică pentru Rusia ca țară, stat, imperiu, fiind în realitate o entitate care nu a reușit să devină pe deplin nici prima, nici a doua, nici a treia variantă. 

Milioane de copii ucraineni care nu s-au născut niciodată, cărți care nu au fost scrise niciodată, poezii care nu au fost citite niciodată. Destine frânte, un trecut furat și o încercare de a ne fura și viitorul!

Pentru că Rusia constă în:

1. Teritoriul sclaviei universale și al violenței ca normă.

2. Dominația turmei umane supuse fără un sentiment de demnitate și respect de sine.

3. O entitate care a dovedit cu întreaga sa existență că poate exista numai atunci când este până la genunchi în propriul sânge sau al altora.

4. Ceva care nu poate fi reformat sau vindecat.

5. Sclavia ca normă, libertatea ca abatere.

6. 'Elita' în rolul sclavilor din curtea stăpânului, fără atitudine, principii și mândrie.

7. Lideri cu tulburări mintale – complexe de inferioritate, megalomanie și mania persecuției.

8. Oprimarea țărilor și popoarelor din Caucaz, Siberia, Ural, Sud și Orientul Îndepărtat.

9. Distrugerea limbii și culturii popoarelor colonizate. Ștergerea istoriei rezistenței la colonizare, respectiv rusificarea popoarelor. 

10. Responsabilitatea colectivă și vinovăția pentru crimele putinismului împotriva Ucrainei. (Folosirea de către Danilov a terminologiei 'putinismului' mai degrabă decât referința directă la Putin indică faptul că se referă la întregul aparat al ideologiei lui Putin, nu doar la singura persoană din fruntea acestuia - n.red.). 

Aceasta este adevărata față a nazismului rus!". (sursa: Ukrainska Pravda

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.