"După război, Ungaria va arăta loialitate absolută față de Kyiv!". Replica unui înalt oficial ucrainean la ultimele declarații utile Rusiei făcute de la Budapesta


  • ACP
  • Apr 26, 2023 20:06
  • 847
"După război, Ungaria va arăta loialitate absolută față de Kyiv!". Replica unui înalt oficial ucrainean la ultimele declarații utile Rusiei făcute de la Budapesta

După declarația recentă a vicepreședintei Parlamentului ungar, Dora Duro, despre intrarea Ucrainei în NATO, care ar fi posibilă, în opinia ei, doar cu permisiunea Rusiei, Kyivul a răspuns cu duritate maximă prin vocea consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, care a spus că, după înfrângerea Moscovei, Budapesta este cea care va arăta loialitate absolută față de Kyiv.   

"De ce comentează Ungaria suveranitatea țării noastre sau alegerea noastră? Sau ceva despre Alianță, care, prin secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că toate, absolut toate țările sunt unanime în opinia lor că Ucraina ar trebui să fie obligatoriu membru al Alianței, cu excepția Ungariei. Ce permisiune ar trebui să obținem de la Rusia? Trebuie să obținem o singură permisiune de la Rusia - pentru inexistența Rusiei. Adică trebuie să o obținem cu forțele noastre armate, explicând Rusiei că astfel de state sunt necompetitive și nu pot exista în această formă. Ei trebuie să se transforme sau să fie reduși la volumul ambițiilor unui gopnik (gopnik este reprezentantul unei subculturi prezente în Rusia și în alte foste republici sovietice, care în mod tipic este caracterizat prin comportamentul său agresiv, elemente de estetică criminală și consum de băuturi alcoolice în cantități mari - n.red.)", a spus Podolyak ieri seară într-o emisiune televizată.  

El a mai precizat că Ungaria poate face orice fel de afirmații, dar după pierderea sponsorului unor astfel de declarații și anume Rusia, Ucraina va primi loialitatea absolută din partea unor țări precum Ungaria, a relatat UNIAN. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat la rândul său că Ucraina are dreptul suveran de a alege liber mijloacele de securitate și acest drept a fost confirmat în mod repetat de statele membre NATO între care se află chiar și Ungaria, din partea căreia, pe de altă parte, au venit de multe ori declarații ce au părut a fi mai degrabă opinii ale Kremlinului decât ale unei țări membre NATO. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.