Primul ortodox condamnat la închisoare în Rusia pentru că a criticat, în termeni religioși, războiul genocidar al Kremlinului. 7 ani de temniță! Hidosul chip al represiunii putiniste


Primul ortodox condamnat la închisoare în Rusia pentru că a criticat, în termeni religioși, războiul genocidar al Kremlinului. 7 ani de temniță! Hidosul chip al represiunii putiniste

Mihail Simonov, un pravoslavnic rus de 63 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pe 30 martie, întrucât a cutezat să critice, în termeni religioși, războiul genocidar purtat de Rusia în Ucraina. Condamnarea de 7 ani va fi urmată de 4 ani de privațiune de internet. Un astfel de verdict arată odată în plus, deși nu ar mai fi fost nevoie, chipul hidos al represiunii putiniste. 

Etnolog, publicist și traducător, Gheorghiță Ciocioi – bun cunoscător al spațiului slav și în particular al celui rus – punctează, într-o postare pe Facebook, aspectele puțin spus halucinante ale acestei spețe: 

”Primul ortodox condamnat la închisoare în Rusia pentru faptul de a se fi opus războiului din Ucraina

Mihail Simonov (foto sus), un pravoslavnic rus de 63 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru că si-a exprimat – în termeni religioși – opoziția față de războiul purtat de Rusia în Ucraina. 

În 2022, el a scris pe rețelele de socializare: ‹Ucidem copii și femei și tot lălăim nu știu ce cântece pe «Pervîi Kanal». Noi, Rusia, am ajuns fără nici un Dumnezeu, atei! Iartă-ne, Doamne!›.

Pe 30 martie anul în curs, un tribunal din Moscova l-a condamnat pe Mihail Simonov la șapte ani de închisoare, urmată de patru ani de ‹privațiune› de internet”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.