FOTO Reacția premierului ungar Viktor Orban față de declarația secretarului general al NATO privind aderarea Ucrainei la Alianță


  • ACP
  • Apr 21, 2023 17:42
  • 971
FOTO Reacția premierului ungar Viktor Orban față de declarația secretarului general al NATO privind aderarea Ucrainei la Alianță

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, care a practicat de prea multe ori o politică perfect aliniată intereselor Moscovei, a avut o reacție pe Twitter prin care și-a exprimat succint indignarea față de o declarație făcută de secretaru general al NATO în timpul vizitei sale la Kyiv. 

Stoltenberg a afirmat cu acea ocazie că Ucraina ar trebui să devină membră a Alianței în viitor, ceea ce a produs reacția piezișă a premierul Orbán, care a postat o captură dintr-un articol al publicației Politico în care sunt redate cele spuse de Jens Stoltenberg la un briefing de la Kyiv. 

"Locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru vă va ajuta să faceți acest lucru posibil", spusese secretarul general al NATO.

MAI MULTE DETALII: Jens Stoltenberg: "Locul de drept al Ucrainei este în NATO! Toți Aliații sunt de acord în acest sens!"

Premierul ungar a comentat scurt această declarație, scriind pe Twitter "Ce?!", ceea ce lămurește destul de clar poziția sa de respingere a celor spuse de secretarul general al NATO. 

Această ieșire a premierului ungar se adaugă șirului de declarații și luări de poziție care au părut mai degrabă produse de un satelit al Moscovei decât de o țară membră a NATO și UE. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.