Forfotă mare în țara agresoare. La ordinul Kremlinului, FSB, Poliția rusă și Rosgvardia trec printr-o epurare de proporții


  • ACP
  • Apr 20, 2023 11:39
  • 1166
Forfotă mare în țara agresoare. La ordinul Kremlinului, FSB, Poliția rusă și Rosgvardia trec printr-o epurare de proporții

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) este în mijlocul unor verificări la scară largă a cadrelor proprii - conform Institutului pentru Studiul Războiului din Statele Unite - pe fondul unei serii de arestări și demiteri ale unor membri marcanți ai conducerii Rosgvardia (Gărzii Naționale Ruse). 

Informația a venit și de la agenția de știri TASS, care a raportat pe 19 aprilie că FSB și Direcția Principală a Serviciului de Securitate a Ministerului Afacerilor Interne (MVD) au efectuat mai multe controale de mari proporții la Direcția Afacerilor Interne a Districtului Central din Moscova și la câteva birouri de poliție raionale din Moscova, din cauza unor "scurgeri de date de la forțele de securitate ruse către cetățeni ucraineni", descoperite anul acesta. 

În cursul acestei anchete, FSB și MVD au reținut mai mulți ofițeri de poliție suspectați că ar fi oferit date personale despre forțele de securitate ruse unor persoane străine, dintre care unii ar fi cetățeni ucraineni. 

Se pare că tocmai Kremlinul face presiuni pentru astfel de arestări și investigații, pentru a avea o epurare în stil sovietic a aparatului de securitate internă în scopul îndepărtării oficialilor care nu arată suficient entuziasm în slujba atingerii obiectivelor kremliniste, dar și pentru a consolida în continuare organele de control intern de securitate, conform experților americani de la ISW. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.