FOTO Ungaria duce o politică după chipul și asemănarea Dianei Șoșoacă. Ministrul ungar de Externe a vorbit despre pace, promovând în același timp o hartă ce conține părți din România și Ucraina


FOTO Ungaria duce o politică după chipul și asemănarea Dianei Șoșoacă. Ministrul ungar de Externe a vorbit despre pace, promovând în același timp o hartă ce conține părți din România și Ucraina

După ce a fost în vizită la Moscova în urmă cu câteva zile, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a fost protagonistul unui discurs halucinant pe parcursul căruia a transmis, în contextul agresiunii rusești la scară largă împotriva Ucrainei, că "NATO = război; aproape orice altceva = pace". Acesta a susținut luni că NATO ar reprezenta tabăra pro-război (alianță din care de altfel face parte și țara sa) în timp ce își prezenta la scenă deschisă visurile expansioniste care ar presupune ca Ungaria să devină actor beligerant. 

"În afara bulei transatlantice, poziția taberei pro-pace, pe care o reprezentăm și noi, se află într-o majoritate zdrobitoare. Atât timp cât avem această majoritate globală, există speranța că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil și se poate ajunge la un acord care să garanteze pacea și securitatea în această regiune pe termen lung", a declarat ministrul ungar. 

În timp ce pleda pentru pseudopace, ministrul ungar de Externe era flancat de două imagini în care era prezentată harta așa-zisei "Ungarii mari", care include porțiuni din România și Ucraina. 

Astfel, Péter Szijjártó vorbește despre pace, dar promovează în același timp ideea ca Ungaria să anexeze părți din teritoriul României și Ucrainei, ceea ce ne amintește desigur de senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă, care a inițiat recent un proiect de lege prin care cere Armatei Române să anexeze teritoriile din Ucraina ce se aflau cândva în componența României interbelice. Hărțile promovate de Szijjártó și Șoșoacă diferă, dar atitudinea belicoasă și anti-NATO este similară. (sursa: Telex.hu)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.