Oroarea Bisericii FSB-iste ruse. Cristi Tabără: ”Aceasta NU este Ortodoxie. Aceasta este Întuneric, cu care niciun creștin ortodox NU ar trebui să dorească să aibă contact”


Oroarea Bisericii FSB-iste ruse. Cristi Tabără: ”Aceasta NU este Ortodoxie. Aceasta este Întuneric, cu care niciun creștin ortodox NU ar trebui să dorească să aibă contact”

Jurnalistul și omul de televiziune Cristi Tabără punctează, pe Facebook, că așa-zisa Biserică Rusă nu mai are nimic în comun cu Ortodoxia, ci reprezintă un chip hidos al Întunericului, motiv pentru care niciun creștin ortodox nu ar trebui să dorească să aibă contact cu o astfel de abominație care face propaganda genocidului și a distrugerii.

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Cristi Tabără: 

”Decăderea Bisericii Ortodoxe Ruse

În ziua Paștelui, Vladimir Putin i-a mulțumit patriarhului Kiril pentru rolul ‹consolidator› al Bisericii Ortodoxe Ruse în societate şi printre tineri. Asta în condițiile în care inclusiv în timpul celei mai mari sărbători a creștinătății ortodoxe, armata rusă a atacat Ucraina fără oprire. 

Din păcate, Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit de la bun început războiul din Ucraina, participând activ la mobilizarea tinerilor atât în vederea recrutării, cât și pe front. Mesajele patriarhului Kiril și predicile preoților ruși de diverse ranguri au fost și sunt adevărate canale de propagandă ale Kremlinului. În același timp, multe dintre ele frizează erezia, fapt pe care, deocamdată, lumea ortodoxă se ferește să îl pună în discuție.

Problema majoră este aceea că atât politicile Kremlinului cât și atitudinea Bisericii Ruse sunt pe placul majorității populației Rusiei. O populație care moștenește secole de agresivitate, brutalitate, primitivism, aroganță și superioritate, puse în slujba ‹măreției› Rusiei, înțeleasă ca expansiune și jaf. 

Iată, deci, că Biserica Ortodoxă Rusă se află într-un nou moment al decăderii sale, când visului Moscovei de a fi a treia Romă a creștinătății se transpune în îndemnuri fățișe la război și crime, din păcate puse în practică. Aceasta nu este Ortodoxie. Aceasta este Întuneric, cu care niciun creștin ortodox nu ar trebui să dorească să aibă contact”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.