"Îi vom găsi pe acești monștri!". Ucraina reacționează dur la imaginile cu decapitarea de către militarii ruși a unui prizonier ucrainean


  • ACP
  • Apr 12, 2023 13:11
  • 811
"Îi vom găsi pe acești monștri!". Ucraina reacționează dur la imaginile cu decapitarea de către militarii ruși a unui prizonier ucrainean

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a lansat o anchetă privind cazul decapitării unui prizonier de război ucrainean, făcut publică marți seară într-un clip care a circulat pe rețelele sociale. 

Șeful SBU, Vasyl Maliuk, a declarat că forțele de securitate ucrainene îi caută și îi vor găsi pe cei care au comis înfiorătoarea crimă.

"Îi vom găsi pe acești monștri. Îi vom vâna oriunde s-ar afla, fie că sunt sub pământ sau în viața de apoi, dar cu siguranță vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut", a spus Maliuk.

Videoclipul apărut pe rețelele sociale în seara de 11 aprilie arată un soldat rus cu fața acoperită de o mască, tăind cu un cuțit capul unui prizonier ucrainean care era încă în viață în acel moment. Prizonierul aflat în stare de șoc a strigat că îl doare, timp în care unul din militarii ruși îi spune celui care săvârșea crima "rupe-i coloana, ce naiba, nu ai tăiat niciodată un cap?". 

Militarii rușii arată apoi capul tăiat către cameră și spun că ar trebui trimis comandantului militarului torturat și ucis de ei. SBU spune că această filmare, făcută probabil anul trecut, arată felul în care militarii ruși "își manifestă natura animală".

Andrii Yermak, șeful cancelariei Președinției ucrainene, a reacționat la postarea șocantă spunând că "va exista un răspuns și o formă de răspundere pentru tot", iar Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a publicat un mesaj pe Twitter în care a precizat că "este absurd că Rusia, care este mai rea decât ISIS, prezidează Consiliul de Securitate al ONU. Teroriștii ruși trebuie să fie expulzați din Ucraina și ONU și să fie trași la răspundere pentru crimele lor". (sursa articol: Ukrainska Pravda / sursa foto: Anadolu)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.