VIDEO. PSD evită să-și clarifice poziția referitoare la proiectul de lege ce prevede ca România să declare război Ucrainei. Ciolacu îl protejează pe deputatul pesedist care s-a aliat cu senatoarea Diana Șoșoacă: "În anul 1989 ne-am câștigat dreptul de a avea o opinie!"


VIDEO. PSD evită să-și clarifice poziția referitoare la proiectul de lege ce prevede ca România să declare război Ucrainei. Ciolacu îl protejează pe deputatul pesedist care s-a aliat cu senatoarea Diana Șoșoacă: "În anul 1989 ne-am câștigat dreptul de a avea o opinie!"

Întrebat vineri, 31 martie, dacă deputatul PSD Daniel Ghiță va fi sancționat pentru susținerea proiectului de lege inițiat de senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă prin care se dorește ca România să declare război Ucrainei cu scopul de a anexa teritorii, președintele partidului în cauză, Marcel Ciolacu, a evitat să dea un răspuns clar, spunând pe de altă parte că parlamentarului cu pricina "i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc".

"E un partid mare în care anumiți colegi își asumă. Vom vedea la vot. În momentul în care proiectul de lege vine la vot, votul se discută cu liderul de grup. Nu e primul caz în care un deputat își asumă semnătura pe un proiect, dacă nu și-o retrage până când ajunge la vot, și pe urmă votează altfel. Sunt ferm convins că domnului Ghiță i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc", a zis Ciolacu. 

Mai mult, Ciolacu a pus egal între a avea o opinie și a semna un proiect de lege în calitate de parlamentar, adăugând în acest context că românii și-au câștigat în Decembrie 1989 dreptul de a-și exprima părerile. 

"La fel ca și dvs., în anul 1989, la fel ca și domnul Ghiță care a semnat nu știu ce proiect de lege, ne-am câștigat dreptul de a avea o opinie, câteodată sunt bune, câteodată sunt rele. În schimb, decizia e când se votează o lege și trece prin Parlament. Dacă dorim să ne întoarcem la comunism unde nimeni nu mai are voie să aibă nicio părere, bună sau rea...", a mai declarat Ciolacu. 

Vedeți video de la minutul 10:55, respectiv de la minutul 13:55:



Lipsa unei poziționări fără echivoc a președintelui principalului partid de guvernământ dintr-o țară NATO pe un asemenea subiect care implică ca România să devină stat beligerant este inacceptabilă. Amintim că senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere "denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina", ratificat prin Legea nr. 129/1997. Mai exact, aceasta cere ca România să anexeze teritoriile din Ucraina ce se aflau cândva în componența României interbelice. Ulterior, 4 parlamentari au semnat proiectul de lege cu pricina, 3 deputați ex-AUR, ne referim la Ciprian Ciubuc, fondatorul STS Francisc Tobă și generalul Nicolae Roman, respectiv deputatul PSD Daniel Ghiță. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.