A fost lansat în Ucraina primul curs online pentru pregătire militară. Ce conține acesta


  • ACP
  • Apr 1, 2023 16:02
  • 712
A fost lansat în Ucraina primul curs online pentru pregătire militară. Ce conține acesta

În condițiile în care sfârșitul războiului nu pare să fie deloc aproape, Ucraina a lansat primul curs public online de pregătire militară modernă, pentru a putea începe și susține pregătirea cât mai multor luptători concomitent.    

Cursul "De bază: Instruirea militară modernă", care durează aproximativ 13 ore, a fost creat de mai mulți voluntari în parteneriat cu Centrul de pregătire specială ASKOLD și are ca scop "suplimentarea și ajutorarea învățării volumului necesar de cunoștințe pentru care nu au este suficient timp de obicei".

Cursul oferă cunoașterea "caracteristicilor diferitelor arme, navigația terestră, comunicațiile, supraviețuirea în teren etc".

"După parcurgerea cursului te vei antrena mai repede și mai ușor și vei putea îndeplini sarcini de luptă. Acest lucru este important, deoarece antrenamentul tău crește în mod semnificativ șansele tale de supraviețuire, precum și ale colegilor soldați", se spune în prezentarea cursului ucrainean.  

Materialele de instruire conțin cunoștințe și recomandări de la experți care au experiență de luptă chiar de la prima invazie rusă, din 2014, și au fost elaborate de o echipă de voluntari în colaborare cu specialiști militari de la mai multe arme. Toate aceste etape ale instruirii sunt disponibile simultan, astfel încât cursul să poată fi urmat într-un timp convenabil fiecărui urmăritor. Deși cursul ucrainean oferă cunoștințele de bază ale științei militare, acesta nu își propune să înlocuiască pregătirea practică din centrele de instruire. Materialele de curs pot fi descărcate și studiate și offline atunci când nu există acces la Internet.

Acest curs se adresează în special celor care se încadrează în criteriile de mobilizare, celor care au fost prima oară mobilizați, personalului militar fără experiență practică și personalului militar care dorește să își actualizeze și să își completeze cunoștințele. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.