Val de ironii după ce propaganda rusă a anunțat că soldații Moscovei vor fi învățați să se apere corp la corp de către Steven Seagal


Val de ironii după ce propaganda rusă a anunțat că soldații Moscovei vor fi învățați să se apere corp la corp de către Steven Seagal

Spațiul public a fost inundat de meme ironice și comentarii sarcastice după ce Rusia a anunțat că noul centru de arte marțiale din Moscova al lui Steven Seagal va antrena recruți militari ruși în aikido.

Actorul, născut în SUA, care are o relație confortabilă cu președintele rus Vladimir Putin și deține cetățenia rusă, a participat la o ceremonie de tăiere a panglicii pentru deschiderea Centrului de Aikido Typhoon All-Russian în weekend, potrivit imaginilor furnizate de către agenția de stat rusă TASS.

Ministerul ucrainean al Apărării a răspuns joi la aceste știri, ridiculizându-l pe Seagal pentru stilul său „ciudat” de alergare și luând peste picior forțele ruse pentru că au ajuns să se baze pe actorul în vârstă de 70 de ani, pentru sfaturi de luptă corp la corp, într-o tehnică marțială defensivă prin excelență, deși ”operațiunea specială” a Rusiei este definită ca una ofensivă. 

„S-a anunțat faptul că Rusia l-a recrutat pe Steven Seagal pentru a preda arte marțiale soldaților săi”, a scris ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter . "Zvonurile spun că tehnica de alergare în stilul Seagal va fi inclusă în antrenament. Soldații ruși vor putea acum să fugă din pozițiile lor cu mișcări ciudate ale mâinii."

Seagal a fost luat peste picior online pentru stilul său de alergare în diverse meme și compilații video care îl arată în acțiune în ultimele decenii. Un articol din 2021 de la The AV Club descria mersul său ca fiind similar celui propriu unui ”copil incontinent, cu tăiței în loc de brațe”.



Potrivit TASS, Seagal a spus mulțimii de la evenimentul de la Moscova din weekend că noul său centru de aikido ar putea contribui la „transformarea acestei lumi într-un loc mai bun”. Agenția de presă a anunțat că centrul va fi folosit pentru pregătirea recruților militari „pentru serviciul activ în Forțele Armate Ruse”.

Seagal este cel mai bine cunoscut pentru că a jucat în filme de acțiune din anii 1990, cum ar fi Under Siege și On Deadly Ground . Aparițiile sale ulterioare pe ecran s-au limitat în mare parte la eforturi video la cerere, cu buget redus. Mai recent, Seagal a fost des menționat în publicațiile lumii pentru legăturile sale cu Rusia și atitudinea anti-Ucraina. După apariția mișcării #MeToo în 2017, Seagal s-a confruntat și cu multiple acuzații de agresiune sexuală și hărțuire, presupusele incidente datând de la începutul anilor '90. Luna trecută, Putin i-a acordat lui Seagal medalia Ordinului Prieteniei pentru sprijinul său față de Rusia. În timpul unui eveniment la Moscova luna aceasta, Seagal s-a declarat „rus în proporție de 1 milion la sută”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.