Putin provoacă Statele Unite! Dronă americană doborâtă de avioane de vânătoare rusești deasupra Mării Negre!


Putin provoacă Statele Unite! Dronă americană doborâtă de avioane de vânătoare rusești deasupra Mării Negre!

Un „incident” în care a fost implicată o dronă Reaper de fabricație americană a avut loc deasupra Mării Negre. Potrivit forțelor armate americane din Europa, drona a fost lovită de un avion rusesc Su-27.

Avioanele de luptă Su-27 au aruncat combustibil în fața dronei, apoi unul dintre ele s-a ciocnit cu MQ-9 Reaper care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, a precizat USEUCOM într-un comunicat, potrivit Digi24.

„Una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea dronei MQ-9. De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională.

Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, se arată în comunicat. Incidentul a fost aproape să ducă și la prăbușirea avionului rusesc.

Forțele militare americane din Europa mai spun că drona desfășura o operațiune de rutină în spațiul aerian internațional când cele două avioane rusești au încercat să o intercepteze.

„Aeronavele SUA și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și facem apel la ruși să se comporte profesional și în parametri de siguranță”, a spus generalul James B. Hecker, comandantul forțelor SUA din Europa și Africa.

Acest incident face parte dintr-un „tipar de acțiuni periculoase ale piloților ruși” care interacționează cu aeronavele americane și aliate în spațiul aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre.

„Aceste acțiuni agresive ale echipajului rusesc sunt periculoase și ar putea duce la la escaladare neintenționată”, se mai arată în comunicat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.